Venedig rekommendationer Se alla 

Karnevalen i Venedig

Med Viator, February 2018

1 182 recensioner

Datumen för karnevalen ändras varje år eftersom de är knutna till det liturgiska året istället för kalenderåret. 2015 äger karnevalen rum 23 januari till 9 februari.

Även om karnevalen i Venedig har varit mer oordnad under tidigare århundraden är den moderna versionen väldigt ståtlig. Skådespelartrupper och artister framför olika former av ”commedia dell'arte”, eller improviserade teateruppträdanden, jonglering och komedier, och man konsumerar även ett överdåd av traditionell venetiansk mat och vin.

Oavsett när du väljer att kasta dig in i festligheterna måste du först välja en mask. Under hela festivalen döljer festdeltagarna sin identitet med eleganta ansiktsmasker i olika stilar. Vissa historiker tror att maskerna under karnevalen ursprungligen användes för att sudda ut gränserna mellan klasserna i ett mycket klasstyrt samhälle, vilket gjorde att människor från alla samhällsskikt kunde umgås på ett sätt som var omöjligt andra tider på året.

Rundturer och biljetter

Se alla

Gondolfärd och serenad med middag i Venedig

480 recensioner

Om du vill ha en typisk Venedig-upplevelse kan du följa med på en gondolfärd med serenader längs Venedigs kanaler, följt av lunch ...  Mer information

  • Plats: Venedig, Italien
  • Varaktighet: 2 timmar
Från USD 102,72