Viator

Viators Sekretesspolicy

Senast uppdaterat: 21 januari 2016

Vi på Viator anser att vinna och behålla din tillit är bland det viktigaste vi kan göra som företag. Att skydda din sekretess är ett ansvar vi tar på största allvar.

Vi har tagit fram denna Sekretesspolicy för att hjälpa dig att förstå hur Viator samlar in, använder och verkar för att skydda de Personuppgifter (enligt nedanstående definition) du ger oss på våra webbplatser, i våra mobilappar, via e-post och genom våra leverantörer och distributionspartner. Denna Sekretesspolicy tar inte upp, och vi tar inte ansvar för, tredjeparters sekretess, information eller andra metoder, vilket omfattar tredjeparters distributionspartner, leverantörer och arrangörer och tredjeparter som driver sidor till vilka våra webbplatser innehåller länkar. Genom att hämta, gå till eller använda våra webbplatser eller vårt innehåll, eller använda en app från Viator (”App”) på en mobiltelefon, surfplatta eller liknande enhet (”Enhet”), eller ge oss information i anslutning till våra webbplatser, mobilappar eller andra sidor och tjänster, godkänner du reglerna och villkoren i denna Sekretesspolicy.

Vilka vi är

Viator är en onlinetjänst som ger användarna möjlighet att söka efter, hitta och boka reseupplevelser över hela världen. Viators produkter och tjänster görs tillgängliga genom Viatorcom.se och genom Viators samarbetspartners webbplatser världen över samt genom Viators Appar. ”Vi”. ”vår” och ”oss” refererar till Viator, Inc., ett företag som är den del av TripAdvisor® Media Network.

  • Viatorcom.se är (tillsammans med andra webbplatser under Viators varumärke) vår huvudwebbplats där vi erbjuder hela vårt utbud av produkter och tjänster direkt till våra kunder.
  • På Viator samarbetar vi även med hundratals samarbetspartner (klicka här för att se en ofullständig lista av Viator-samarbetspartner) som distribuerar våra produkter och tjänster till kunder via sina enskilda webbplatser. Vi ansvarar vanligtvis för våra samarbetspartners produktinformations- och bokningssidor och hanterar betalnings- och kreditkortsuppgifter.
  • Vi arbetar även med distributörer (vilket tas upp nedan) som hanterar värdskapet för samt köpen och betalningen av våra produkter och tjänster.

Om du ger information till våra samarbetspartner, distributörer eller leverantörer tillämpas villkoren i deras respektive sekretesspolicyer, och inte denna Sekretesspolicy, på dessa upplysningar. Du bör läsa samarbetspartnerns, distributörens eller leverantörens sekretesspolicy noggrant innan du ger information till sådana tredjeparter. Se ”Våra samarbetspartner, distributörer och leverantörer” nedan för mer information.

Tillbaka till början

Vilken information samlar vi in?

I allmänhet

Vi tar emot och lagrar alla uppgifter du anger på våra webbplatser eller ger oss på andra sätt. Vi samlar in två sorters information från dig på våra webbplatser, i våra mobilappar, via e-post och genom våra leverantörer och distributionspartner. Personuppgifter innebär information som identifierar dig personligen, till exempel ditt för- och efternamn, e-postadress, telefonnummer, postadress, användarnamn och lösenord samt faktureringsinformation (till exempel ditt kreditkortsnummer, namnet på den person som kortet är utfärdat till och kortets utgångsdatum). Vi samlar även in Övrig information som inte identifierar dig personligen, som kön, bosättningsland och annan demografisk information.

När du registrerar dig hos Viator ber vi om grundläggande information som ditt namn och din e-postadress och Övrig information som varifrån du registrerar dig. Du kan välja att inte uppge denna information för oss, men i allmänhet krävs en del information om dig för att du ska kunna få relevanta erbjudanden från Viator och dess partner och dra nytta av andra förmåner med att vara en registrerad medlem. För att du ska kunna köpa produkter eller tjänster måste du exempelvis uppge Personuppgifter, däribland ditt namn, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter och annan personligt identifierbar information. Om du inte uppger Personuppgifter när du köper en av våra leverantörers produkter eller tjänster kan vi inte bekräfta köpet eller hantera din bokning.

I vissa fall kan vi också be om Övrig information som demografiska data, däribland ditt hemland, kön, ålder, resvanor osv. Vi använder även kakor (vilket tas upp nedan) för att samla in information om våra webbplatsers prestanda och användbarhet.

Information om andra

Du kan ha möjlighet att uppge andras kontaktuppgifter och reserelaterad information via våra webbplatser. Om du ”bjuder in en vän” eller om du köper produkter eller tjänster åt någon annan genom Viator måste du ange den personens personliga uppgifter. Du måste få andra personers tillåtelse innan du ger deras personuppgifter till oss.

Information från andra källor

Vi kan även med jämna mellanrum få både personliga och icke-personliga uppgifter om dig från samarbetspartner, affärspartner och andra oberoende tredjepartskällor och lägga till dem till annan information om dig. Om du exempelvis besöker Viator genom att ”klicka dig vidare” från en webbplats som drivs av en av våra affärspartner, och du har registrerat dig hos denna partner, kan uppgifter om dig som du har uppgett till denna partner lämnas ut till oss, till exempel kontaktuppgifter och demografisk information. Som ett annat exempel, om du ansluter till tjänster från tredje part, till exempel sociala medier, via vår webbplats eller innan du besöker vår webbplats kan vi samla in uppgifter, till exempel ditt användarnamn eller andra uppgifter som vi har fått tillgång till genom dessa tjänster. Vi samarbetar med våra befintliga partner och potentiella framtida partner för att förbättra och anpassa din användning av vår webbplats i enlighet med de metoder som beskrivs i denna Sekretesspolicy.

Automatisk insamling av uppgifter

När du besöker Viatorcom.se eller någon av våra samarbetspartners webbplatser som vi är värd för känner vår webbserver automatiskt igen och samlar in din IP-adress, vilken din internetleverantör har gett dig och inte identifierar dig personligen, webbläsarprogramvaran samt den länkande webbplatsen. För att kunna analysera användningen av våra webbplatser och relaterade tjänster och skicka mer relevanta meddelanden till dig samlar vi också in och håller oss uppdaterade om Övrig information om din aktivitet online, som visat innehåll, besökta sidor och sökningar och/eller bokningar som underlättats eller genomförts. Ett av våra mål med att samla in denna automatiska information är att hjälpa oss att förstå våra användares intressen och önskemål och anpassa din användarupplevelse. Om du exempelvis ofta besöker Paris och London kan vi komma att skicka dig särskilda meddelanden med erbjudanden och populära produkter för dessa resmål. Om du prenumererar på några av våra marknadsföringsmeddelanden via e-post, däribland nyhetsbrev och resmålsaviseringar , måste du uppge Personuppgifter som ditt namn och e-postadress och Övrig information som ditt hemland.

Betalningsinformation

Om du bokar en rundtur eller utflykt med tredjepartsleverantörer som möjliggörs av Viator samlar vi in betalningsinformation från dig, inklusive ditt kreditkortsnummer, namnet på den person kortet är utfärdat på, utgångsdatum, autentiseringskod och faktureringsadress.

Vi kan erbjuda medlemmar möjlighet att spara information om betalningsmetod och -alternativ på våra webbplatser. Om du sparar sådan betalningsinformation på Viator kan du när som helst lägga till, ta bort och ändra den informationen i Kontoinställningar.

Platsinformation och andra uppgifter från enheter

När du använder en App på en Enhet samlar vi in och använder uppgifter om dig på liknande sätt och för liknande ändamål som när du använder Viators webbplats. Dessutom kan vi samla in platsinformation om du via Enhetens sekretessinställningar har angett att sådana uppgifter får skickas från Enheten till Appen, eller om du har överfört bilder taggade med platsinformation. Den platsinformation som har samlats in från din Enhet eller dina bilder kan användas för att förbättra din användarupplevelse av Appen genom att erbjuda relevant innehåll och sammanhangsbaserad reklam. Vi kan till exempel använda din platsinformation för att visa rundturer eller utflykter i närheten när du reser. Du kan när som helst ändra sekretessinställningarna på Enheten för att stänga av funktionen att dela med dig av platsinformation via Appen och/eller funktionen att tagga dina bilder med platsinformation. Observera att om du inaktiverar platsdelningen kan det påverka vissa funktioner i vår App. Om du har frågor om sekretessinställningarna på din Enhet förslår vi att du kontaktar Enhetens tillverkare eller din mobilleverantör för hjälp.

Dina inlägg

Du kan bidra till Viators webbplatser på flera olika sätt, till exempel genom att skriva omdömen, överföra bilder, fylla i din offentliga profil eller betygsätta andra användares inlägg. Vi kan lagra dessa inlägg (ditt ”Innehåll”), visa dem offentligt på eller i våra och våra samarbetspartners och distributörers webbplatser och Appar, visa dem för andra användare, dela dem med våra samarbetspartner och distributörer och använda dem i marknadsföringssyfte. Observera att om du anger Personuppgifter i ditt Innehåll kan dessa användas av och visas för andra. Vi är inte ansvariga för den information du väljer att uppge i ditt Innehåll.

Tillbaka till början

Kakor, och hur vi använder dem

”Kakor” är bitar av information som lagras av webbläsaren på datorns hårddisk i registreringssyfte. Själva kakorna identifierar endast din dator – inte dig personligen.

Förstapartskakor: På Viator använder vi kakor för att kunna känna igen din webbläsare som tidigare besökare och spara och minnas eventuella preferenser som ställts in medan du besökte vår webbplats genom webbläsaren, registrera information om sessionen samt samla in information om hur du besöker och kommer åt våra webbplatser och Appar. Vi kan också registrera ditt lösenord i en kaka om du kryssar för rutan ”Spara detta lösenord för automatiskt inloggning”. Kom ihåg att medlems-ID, lösenord och andra kontorelaterade uppgifter som ingår i sådana kakor krypteras av säkerhetsskäl. Vi använder också kakor för att kunna anpassa innehållet, upplevelsen och de annonser som visas för dig på våra webbplatser och i våra Appar, samt för att analysera och mäta hur effektiva våra e-postmeddelanden, webbplatsfunktioner, webbplatserbjudanden och annonser är.

Du kan inaktivera kakor i de flesta webbläsare, men om du gör det begränsas din användning av våra webbplatser och Appar. Du kan ställa in så att webbläsaren meddelar dig när du får en ny kaka, raderar enskilda kakor eller raderar onödiga kakor.

Tredjepartskakor : Det är viktigt för Viator och våra samarbetspartner att ge dig relevant innehåll och information på våra webbplatser. För att göra detta kan vi komma att samla in information om dina sökningar och andra aktiviteter på sidan samt använda tredjepartsmarknadsföringsföretag för att visa annonser när du besöker våra webbplatser, och vi ger dessa företag tillåtelse att placera och komma åt sina egna kakor på din dator under tiden dessa annonser visas. Sådana annonsörer har inte tillgång till den information vi samlar in med Viator-kakor. Om du vill avbryta denna riktade onlinereklam ska du klicka här. Andra företags användande av kakor följer deras egna sekretesspolicyer och inte vår.

Webbfyrar : Våra webbplatser kan även använda Webbfyrar (även kända som genomskinliga gifar, pixeltaggar eller webb-buggar). De är små bilder med en unik identifierare och fungerar ungefär som kakor och placeras i koden på en webbsida. Vi använder Webbfyrar för att övervaka användares trafikmönster från en sida på våra webbplatser till en annan, för att leverera eller kommunicera med kakor, för att ta reda på om du har kommit till vår webbplats från en onlineannons som visas på tredje parts webbplats och för att förbättra webbplatsens prestanda. Vi kan även tillåta att våra leverantörer använder Webbfyrar för att hjälpa oss att ta reda på vilka e-postmeddelanden som har öppnats av mottagarna och för att spåra besökares trafik och handlingar på vår webbplats. Det hjälper oss att mäta effektiviteten hos vårt innehåll och andra erbjudanden.

Uppgifter som samlas in av företagspartner och annonsnätverk för att visa relevanta annonser : Många av de annonser du ser på Viators webbplatser drivs av Viator eller dess tjänsteleverantörer, men vi ger även tredje parter tillstånd att samla in information om dina onlineaktiviteter genom kakor och andra tekniker. Dessa tredje parter omfattar (1) affärspartner, som samlar in information när du visar eller interagerar med en av deras annonser på våra webbplatser, och (2) annonseringsnätverk, som samlar in information om dina intressen när du visar eller interagerar med en av de annonser som de placerar på många olika webbplatser på internet. Den information som samlas in av dessa tredje parter används för att förutse dina egenskaper, intressen eller önskemål och visa annonser som är skräddarsydda efter dina intressen på våra webbplatser och på internet.

Observera att vi inte har tillgång till eller kontroll över kakor eller andra tekniker som dessa tredje parter kan använda för att samla in information om dina intressen, och att informationsmetoderna för dessa tredje parter inte omfattas av denna Sekretesspolicy. Vissa av företagen är medlemmar i Network Advertising Initiative, som erbjuder en plats där du kan välja bort riktade annonser från medlemsföretag. Klicka här för att ta reda på mer.

Åtgärd vid Do Not Track-signaler : Din webbläsare kan skicka en DNT-signal (”Do Not Track”) till Viator och andra webbplatser. På grund av skillnader i webbläsares standardinställningar och hur webbläsare använder DNT-signaler är det ibland otydligt för webbplatsoperatörer om webbplatsbesökare har valt DNT-inställningen själva eller om de är medvetna om att de kan ändra inställningen. Viator vidtar för närvarande inga åtgärder vid DNT-signaler. När internetbranschen har kommit överens om standarder i denna fråga och Viator erkänner sådana standarder kan vi omvärdera denna strategi.

Tillbaka till början

Hur vi använder och utlämnar dina Personuppgifter

Vi använder dina personliga uppgifter på följande sätt:

  • för registrering och för att hantera ditt konto, inklusive för att göra det möjligt för dig att komma åt och använda vår webbplats; för att kommunicera med dig i allmänhet, inklusive för att ge dig information om Viator och inbjudningar från Viators företagsnätverk
  • för att ge dig den information du begär om våra produkter
  • för att skicka marknadsföringsmeddelanden och information via e-post till dig
  • för att göra det möjligt för våra tredjepartsleverantörer att genomföra dina bokningar
  • för att bekräfta dina köp
  • för att se till att du faktureras korrekt
  • för att göra det möjligt för oss att publicera innehåll som du skickar till oss via vårt nätverk av webbplatser och våra Appar
  • för att mäta och spåra demografiska uppgifter om våra kunder
  • för att rikta innehållet på vår webbplats så att det bättre överensstämmer med dina intressen och på andra sätt anpassa din upplevelse med Viator, inklusive anpassa de annonser som visas för dig
  • för att rikta lämpligt innehåll i marknadsföringsmeddelanden via e-post så att det bättre överensstämmer med dina intressen
  • för att svara på dina frågor och kommentarer
  • för att mäta intresse för och förbättra våra produkter, tjänster, webbplatser och Appar
  • för att informera dig om erbjudanden, produkter eller tjänster som är tillgängliga genom oss eller våra partner och som kan vara av intresse för dig
  • för att begära information från dig, inklusive med hjälp av undersökningar
  • för att lösa tvister eller felsöka problem
  • för att förebygga potentiellt förbjudna eller olagliga aktiviteter
  • för att genomdriva våra Användarvillkor
  • som på annat sätt beskrivs för dig vid insamling
  • för att skräddarsy våra produkter och tjänster så att de passar dina personliga intressen och sättet som besökare använder våra webbplatser, appar och sociala media-resurser på
  • för att driva, utvärdera och förbättra vårt företag och de produkter och tjänster vi erbjuder
  • för att analysera och förbättra våra marknadsföringsmeddelanden och marknadsföringsstrategier (inklusive genom att fastställa när e-postmeddelanden som skickas till dig tas emot och blir lästa)
  • för att analysera trender och statistik om besökarnas användning av våra webbplatser, mobilappar och sociala medier-resurser och de köp besökarna gör på våra webbplatser
  • för att skydda mot bedrägeri, otillåtna överföringar, anspråk och andra skyldigheter och hantera riskexponering, inklusive genom att identifiera potentiella hackare och andra obehöriga användare.

Du får flera valmöjligheter gällande användningen och utelämnandet av dina Personuppgifter i marknadsföringssyften.

Delning genom sociala medier-tjänster

Om du ansluter till Viator med Facebook kan vi visa dig omdömen, bilder och rundturer som dina Facebook-vänner har publicerat, delat, sparat eller köpt på Viator. Observera att om du har Facebook-vänner som använder Viator kan de också ha delat information om dig till oss genom Facebook. Om du vill förhindra denna delning ska du granska dina sekretessinställningar för Facebook.

Du kan också välja att gå till tredje parts webbplatser och tjänster för sociala medier (som Facebook och Twitter). När du gör det delar du information med dessa webbplatser och den information du delar regleras av deras sekretesspolicyer. Du kan också bli ombedd att ändra dina sekretessinställningar med dessa webbplatser för sociala medier från tredje part.

Delning med leverantörer

Vissa av de Personuppgifter vi samlar in delas med våra leverantörer (t.ex. arrangörer) som är direkt inblandade i att verkställa de köp du gjort från oss. Vi ger endast våra leverantörer ditt namn och dina lokala kontaktuppgifter om du anger dessa (t.ex. namnet på ditt hotell för upphämtning och avlämning, lokalt telefonnummer, mobilnummer, e-postadress osv.). Vi ger inte våra leverantörer några andra Personuppgifter. Om du bestämmer dig för att uppge Personuppgifter direkt till en leverantör rekommenderar vi att du granskar leverantörens sekretesspolicy för att fastställa hur leverantören kan komma att använda eller lämna ut dina Personuppgifter.

Delning med tredjepartsleverantörer

Vi delar även dina Personuppgifter med tredjepartsleverantörer som erbjuder tjänster eller funktioner åt oss, inklusive affärsanalys, betalningsbehandling, kundtjänst, marknadsföring, PR, distribution av undersökningar eller utlottningsprogram samt förebyggande av bedrägeri. Vi kan även ge tredjepartsleverantörer behörighet att samla in uppgifter åt oss, inklusive om det exempelvis är nödvändigt för att driva funktioner på våra webbplatser eller i våra Appar, eller för att möjliggöra leverans av onlinereklam som är skräddarsydd efter dina intressen. Tredjepartsleverantörer har endast tillgång till och kan endast samla in uppgifter när det är nödvändigt för att utföra deras funktioner och de tillåts inte att lämna ut eller använda uppgifterna för något annat ändamål.

Vi har för närvarande kontrakt med flera onlinepartner från tredje part som hjälper oss att hantera och optimera vår verksamhet och kommunikation på internet. Vi använder tjänster från marknadsföringsföretag från tredje part för att kunna mäta hur effektiv vår annonsering är och hur besökarna använder vår webbplats. För att göra detta använder vi webbfyrar och kakor som tillhandahålls av sådana marknadsföringsföretag i anslutning till våra webbplatser. Den information vi samlar in gör att vi exempelvis kan ta reda på vilka sidor som lockar flest besökare, vilka produkter som är av störst intresse för våra kunder och vilka typer av erbjudanden våra kunder vill se. Om du inte vill hjälpa oss att ta reda på hur vi kan förbättra vår webbplats, våra produkter och erbjudanden och vår marknadsföringsstrategi kan du välja att inte vara en del av vår analys av sådana uppgifter genom att klicka här.

Delning med länkade webbplatser

Om du har länkats till Viator från en annan webbplats kan vi lämna ut din registreringsinformation, till exempel ditt namn, e-postadress, postadress, telefonnummer och önskemål om resande, till den länkande webbplatsen. Vi har inte begränsat de länkande webbplatsernas användning av personliga uppgifter och vi uppmanar dig att läsa sekretesspolicyerna på varje webbplats som har länkat dig till Viator.

Delning med företag inom vår koncern

Vi kan dela dina personliga uppgifter inom Viator-koncernen, samt till vårt moderbolag, TripAdvisor, LLC och inhemska och internationella dotterbolag och webbplatser. Denna delning gör det möjligt för oss att erbjuda dig information om produkter och tjänster, både reserelaterade och andra, som kan intressera dig. I den utsträckning som vårt moderbolag och dotterbolag har tillgång till dina uppgifter kommer de att följa metoder som är minst lika restriktiva som de metoder som beskrivs i denna Sekretesspolicy. De kommer även att följa gällande lagstiftning avseende överföring av marknadsföringskommunikation, samt minst ge dig möjlighet i alla kommersiella e-postmeddelanden de skickar att välja att inte få sådana e-postmeddelanden i framtiden.

Övrig delning

Vi kan också använda eller lämna ut Personuppgifter utifrån vad vi anser vara nödvändigt eller lämpligt: (a) enligt gällande lag, inklusive lagar utanför ditt bosättningsland; (b) för att rätta oss efter lagliga och verkställbara stämningar, domstolsbeslut eller någon annan form av juridisk process; (c) för att tillmötesgå begäranden från allmänna eller statliga myndigheter, inklusive allmänna eller statliga myndigheter utanför ditt bosättningsland; (d) för att upprätthålla våra regler och villkor eller på annat sätt fastställa eller utöva våra juridiska rättigheter; (e) för att skydda och försvara våra eller våra samarbetspartners, kunder eller övrigas rättigheter, verksamhet eller säkerhet; (f) för att skydda våra, våra samarbetspartners, dina eller övrigas rättigheter, säkerhet eller verksamhet; (g) för att göra det möjligt för oss att sträva efter tillgängliga kompensationer eller att begränsa de skador vi kan ådra oss; (h) för att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot olagliga handlingar eller misstänkta olagliga aktiviteter; (i) i anslutning till en affärstransaktion, till exempel en avyttring, fusion, konsolidering eller tillgångsförsäljning, eller i den osannolika händelsen av konkurs; eller (j) enligt vad som på annat sätt krävs enligt lagen.

Vi kan använda och lämna ut Övrig information i samtliga syften. I vissa fall kan vi kombinera Övrig information med Personuppgifter (som att kombinera ditt namn med din geografiska plats). Om vi kombinerar Övrig information med Personuppgifter behandlar vi den kombinerade informationen som Personuppgifter så länge som den är kombinerad.

Vi kan även lämna ut samlade eller anonyma uppgifter till tredje part, inklusive annonsörer och investerare. Vi kan till exempel informera våra annonsörer om antalet besökare på vår webbplats eller vilka som är de mest populära utflykterna eller rundturerna. Denna information innehåller inga personliga uppgifter och används för att utveckla innehåll och tjänster som vi hoppas ska vara av intresse för dig.

Tillbaka till början

E-postmeddelanden du kan förvänta dig att få från Viator

Vi kan skicka dig marknadsföringsutskick (via e-post) med information om Viators erbjudanden, resmål, produktnyheter, tävlingar och andra särskilda kampanjer som vi tror att du skulle tycka vore av värde, intressanta eller informativa. Du kan göra olika val när det gäller vår användning av dina Personuppgifter i marknadsföringssyften. Om du inte länge är intresserad av att få marknadsföringsutskick från Viator i framtiden kan du välja bort dessa på flera sätt:

  • Du kan när som helst avsluta prenumerationen genom att följa de anvisningar och den länk som finns i alla marknadsföringsutskick från oss.
  • När du registrerar dig som medlem hos Viatorcom.se kan du klicka på ”Mitt konto” längst upp på alla sidor på vår webbplats och uppdatera dina ”Kontoinställningar”.
  • Du kan skicka ett e-postmeddelande till unsubscribe@viator.com och be om att få avsluta prenumerationen genom att ange ditt namn, din e-postadress samt ordet ”unsubscribe” i ämnesraden eller meddelandet.

Observera att även om du väljer bort att få marknadsföringsutskick från Viator i framtiden så fortsätter vi att skicka e-postmeddelanden om dina köp och bokningar samt om administrativ information, som ändringar av våra regler och villkor och policyer. Om du genomför en bokning eller ett köp på en av våra webbplatser kan vi också skicka dig information om nya produkter eller be om din åsikt om våra webbplatser osv., så att vi kan förbättra våra tjänster för dig och andra kunder, förutsatt att du inte valt bort denna typ av meddelanden.

Tillbaka till början

Våra samarbetspartner, distributörer och leverantörer

Rundturer, aktiviteter och upplevelser som marknadsförs på vår webbplats görs tillgängliga genom våra tredje parts- samarbetspartner, -distributörer och -leverantörer. Våra samarbetspartner, distributörer och leverantörer kan ha sekretesspolicyer som skiljer sig från Viators Sekretesspolicy.

Du bör också vara medveten om att vissa leverantörer av produkter eller rundturer och vissa av våra samarbetspartner och distributörer kan behöva ytterligare Personuppgifter eller Övrig information (som information om hälsa och fysisk förmåga) för att avgöra om du kan delta i en aktivitet. Du bör läsa och lita endast på den berörda leverantörens, samarbetspartnerns eller distributörens Sekretesspolicy (och inte Viators Sekretesspolicy) om Viator inte samlar in denna information från dig direkt.

Visa samarbetspartner, distributörer och/eller leverantörer kan bedriva verksamhet i länder eller stater som inte har lagar eller bestämmelser för att skydda och garantera Personuppgifter. Viator vidtar rimliga åtgärder för att övertyga alla sina samarbetspartner, distributörer och leverantörer att tillämpa och följa sekretesspolicyer som huvudsakligen liknar denna. Du bör dock vara medveten om att Viator inte har möjlighet att kräva att en sådan policy följs, och därför förlitar vi oss på att du och våra andra kunder informerar oss om ni anser att er sekretess inte skyddas tillräckligt av våra samarbetspartner, distributörer och leverantörer.

Tillbaka till början

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Du kan komma åt och uppdatera dina kontaktuppgifter genom att gå till ditt konto på Viators webbplats. Om du uppdaterar några av dina uppgifter kan vi behålla en kopia av de uppgifter du ursprungligen uppgav i våra arkiv för syften som anges i denna policy.

Du kan även avsluta ditt Viator-konto genom att gå till ditt konto på Viators webbplats. Vi skickar ett e-postmeddelande till dig för att bekräfta begäran. Observera att efter att du har avslutat ett konto kommer du inte att kunna logga in eller komma åt några av dina Personuppgifter. Du kan dock öppna ett nytt konto när som helst.

Observera också att vi kan behålla vissa Personuppgifter och viss Övrig information med koppling till ditt konto i våra arkiv, inklusive i analyssyften samt för registreringsintegritet, förebyggande av bedrägeri, tvistlösning, undersökningar och efterlevnad av juridiska krav. Hur länge vi behåller uppgifterna beror på i vilket syfte vi samlade in dem och använder dem.

Vi kommer inte att behålla dina personliga uppgifter längre än vad som krävs för våra affärsändamål eller enligt juridiska krav. Vi kan behålla en del uppgifter under en period efter att du har avslutat ditt konto hos oss, exempelvis om det krävs för att uppfylla våra juridiska skyldigheter eller för att utöva, försvara eller säkerställa juridiska rättigheter.

Tillbaka till början

Dina val

Enligt vad som anges ovan kan du välja att inte ge oss några uppgifter, även om det kan krävas för att du ska kunna dra nytta av vissa funktioner som erbjuds på Viator. Du kan också lägga till eller uppdatera uppgifter och avsluta ditt konto enligt beskrivningen ovan. Du kan dessutom, enligt beskrivningen ovan, välja att inte få e-postmeddelanden från Viator. Observera att vi förbehåller oss rätten att skicka andra typer av meddelanden till dig, däribland tjänsteaviseringar och administrativa meddelanden om ditt Viator-konto, utan att erbjuda dig möjligheten att välja bort dem. Du har rätt att fråga oss vilka personliga uppgifter vi har om dig genom att kontakta oss på adressen nedan (se ”Kontakta oss”), och vi kan ta ut en mindre avgift för att ge dig denna information.

Tillbaka till början

Våra säkerhets- och lagringsåtgärder

På Viator strävar vi efter att upprätthålla integriteten och säkerheten för dina Personuppgifter.

Vi använder krypteringsprotokoll av branschstandard när vi tar emot och överför dina Personuppgifter. När du skickar dina Personuppgifter till oss via internet kräver vi först att en ”säker session” upprättas med hjälp av Secure Socket Layer (SSL).

Vi strävar efter att lagra dina Personuppgifter i säkra driftsmiljöer som allmänheten inte har tillgång till, och att tillämpa säkerhetsåtgärder på våra fysiska anläggningar för att skydda mot förlust, missbruk eller ändring av dina Personuppgifter som orsakas av våra medarbetare eller tredje parter.

Ingen dataöverföring över internet eller datalagringsmiljö kan dock garanteras vara fullständigt säker, så vi kan inte ge en fullständig garanti att den information du ger oss alltid kommer att vara säker. Viator kan inte hållas ansvarigt för händelser som sker på grund av att obehöriga fått åtkomst till dina Personuppgifter. Viator förlitar sig på att du berättar för oss om eventuella ovanliga händelser som skulle kunna tyda på ett brott mot din informationssäkerhet. Vi strävar sedan efter att undersöka huruvida säkerhetsbrottet hade koppling till dataöverföringarna från eller till Viator och meddelar dig om vilka åtgärder som kan vidtas, och har vidtagits, för att rätta till problemet. Vidare åtgärder, som att anmäla händelser till polisen eller andra lämpliga myndigheter, kan också krävas.

Tillbaka till början

Barns sekretess

Viator är en webbplats avsedd för allmänheten och erbjuder inte tjänster som riktar sig till barn. Om en person som vi vet är ett barn under 13 år, skickar personliga uppgifter till oss kommer vi att ta bort eller förstöra sådana uppgifter så snart som det rimligen är möjligt.

Tillbaka till början

Om någon del av Viators webbplatser länkar dig till andra webbplatser drivs dessa externa webbplatser inte enligt denna Sekretesspolicy. Vi ansvarar inte för andra webbplatsers säkerhetsmetoder och vi rekommenderar att du granskar de sekretesspolicyer som anges på dessa andra webbplatser för att förstå deras metoder för att samla in, använda och lämna ut personliga uppgifter.

Tillbaka till början

Internationella överföringar

En del tredjepartsleverantörer och tredjepartsombud som vi anlitar för att utföra tjänster åt oss kan behöva överföra dina personliga uppgifter internationellt för att kunna tillhandahålla sina tjänster, inklusive till områden utanför USA och Europa. Sådana områden kanske inte har dataskyddslagar som är lika hårda som i USA och Europa, men vi har vidtagit åtgärder för att ständigt skydda dina personliga uppgifter i enlighet med denna sekretesspolicy.

Om du besöker någon av våra webbplatser från ett annat land än USA bör du vara medveten om att dina uppgifter kan överföras till, lagras och behandlas i USA där våra servrar finns och varifrån vår centrala databas drivs. Genom att bli användare har du givit oss ditt uttryckliga och informerade samtycke till att de data du ger oss överförs till och behandlas i USA. Dataskyddslagar och andra lagar i USA och andra länder kanske inte är lika omfattande som i ditt land, men Viator vidtar åtgärder enligt lagar i USA för att se till att din sekretess skyddas. Genom att använda våra tjänster samtycker du till att dina uppgifter kan överföras till våra anläggningar och de tredje parter till vilka vi lämnar ut dem enligt denna Sekretesspolicy.

Tillbaka till början

Ändringar av vår Sekretesspolicy

Vi vet att vårt företag kommer att fortsätta att utvecklas i takt med att vi lanserar nya produkter och därför kan denna Sekretesspolicy då och då granskas och ändras.

Viator förbehåller sig rätten att ändra denna Sekretesspolicy genom att publicera ändringarna på sin webbplats. Du kan ta reda på när denna Sekretesspolicy uppdaterades senast genom att se texten ”SENAST UPPDATERAD” ovan. Samtliga ändringar träder i kraft vid publicering. Vi meddelar medlemmarna om större förändringar i denna Sekretesspolicy genom att skicka ett e-postmeddelande till den adress som du har angett eller genom att publicera ett meddelande på vår Webbplats. Vi uppmuntrar dig att granska denna Sekretesspolicy då och då för att granska den mest aktuella versionen. Användning av våra webbplatser eller appar efter att ett meddelande om ändringar har skickats till dig eller publicerats på vår webbplats innebär samtycke till de ändrade villkoren och metoderna.

Tillbaka till början

Kontakta oss

För vissa Viator-tjänster kan du komma åt och uppdatera dina registreringsuppgifter och Personuppgifter online.

Om du vill korrigera eller uppdatera dina Personuppgifter eller har frågor om Viators Sekretesspolicy ska du skicka ett e-postmeddelande till vår Sekretessansvariga på privacy@viator.com eller skriva till oss på följande adress:

Attn : Privacy Officer
Viator, Inc.
360 3rd Street Suite 400
San Francisco, CA 94107 USA

Tillbaka till början

Samtalsinspelning och övervakning

Du bör vara medveten om att samtal till och från Viator kan spelas in. Vi kan använda samtalsinspelningarna för att övervaka vår kundtjänst i kvalitets- och efterlevnadssyften, för att kontrollera att den information du uppger är korrekt, i syfte att förhindra bedrägeri eller för att utbilda vår personal. Vi behåller samtalsinspelningarna så länge som det rimligen behövs för att utföra sådana aktiviteter och raderar dem sedan. Samtliga personliga uppgifter som vi får från dig under samtalet behandlas i enlighet med bestämmelserna i denna Sekretesspolicy.

Tillbaka till början