Viator

 • Plats: Barcelona, Spanien
 • Varaktighet: 11 timmar (ung.)
Från USD 107,43

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Bege dig till de spanska bergen och vandra längs den spektakulära bergskedjan Pyrenéerna på den här dagsturen med minibuss från Barcelona. Du får besöka charmiga bergsstäder och resa i en bekväm luftkonditionerad minibuss. På den här rundturen i liten grupp får du personlig service av din guide.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Rundtur i liten grupp med minibuss
 • Leds av lokal guide
 • Upphämtning från central mötesplats
Det första stoppet på rundturen i liten grupp är den gamla marknadsstaden Vic och dess vackra katedral. Sedan får du besöka den fantastiska stenstaden Queralbs. Därifrån kan du ta en bergbana upp i Pyrenéerna till Nuria.

Här kan du tillbringa resten av dagen med att utforska de vackra bergen, gå vandringsleder, rida eller åka på en båttur. Mer information finns i resplanen.

Ta på dig varma kläder och bra promenadskor på den här rundturen. Den här rundturen kräver ingen särskild fysisk kondition, men om du vill promenera i Vall de la Coma de la Vaca krävs rimlig kondition. Det är upp till dig hur långt och hur högt upp du vill gå!

Obs! Mellan 1 och 30 november pågår spårunderhåll och bergbanan är därför stängd måndag till fredag. Under den tid bergbanan är stängd gör vi en annan tur, till exempel en vandring på landsvägen upp till dalgången eller en bergsvandring på lägre nivå. Med de här alternativen går du inte miste om den storslagna upplevelsen av Pyrenéerna.

Nya foton för rundturen


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
Centrala Barcelona, i närheten av Via Laietana
Avgångstid:
Kl. 08.30
Varaktighet:
11 timmar (ung.)
Information om returresa:
Återvänder till avgångsplatsen ungefär kl. 19.30

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.


Mer information

Dagstur till Pyrenéerna i liten grupp från Barcelona

Val de Nuria, Spain
©000010004340

Ingår:
 • Professionell guide
 • Transport i buss med luftkonditionering
 • Liten grupprundtur
Ingår inte:
 • Dricks (valfritt)
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
 • Mat och dryck, om inget annat har angetts
Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Rekommenderas inte för barn under 4 år
 • En stor del av tiden kommer att tillbringas i friska luften, så ta med dig lämpliga kläder, skor och solskyddskräm. Tänk på att temperaturen uppe i bergen är mycket lägre än i staden, så även om det är varmt i Barcelona kan det vara mycket kallare i bergen.
 • I sällsynta fall stänger bergbanan utan föregående meddelande på grund av rutinunderhåll. På rundturen erbjuds då andra alternativ som passar alla åldrar och konditionsnivåer. Alternativen kan sträcka sig från att åka upp i de vackra bergsdalarna vägledes eller att vandra i bergen på låg höjd. Utsikten är lika häpnadsväckande!
Resplan:
Åk norrut, lämna det myllrande folklivet i den hektiska medelhavsstaden bakom dig och kör förbi Montseny. Montseny är en naturpark på 30 000 hektar som utsågs till biosfärreservat av UNESCO 1978, och det är fortfarande en fristad för vildsvin, grävling, hare, räv, röd ekorre, örn och röd rapphöna bland andra som lever i bok-, tall- och ekskogar.

Bara en timmes resa från Barcelona stannar du för en kort paus i det gamla samhället Vic. Här får du chans att promenera runt i stadskärnan med katedralen (i en stilblandning från romansk stil till neoklassicism) och de magnifika renässans- och barockbyggnaderna. Du kan också välja att koppla av och äta frukost mitt i staden. Det finns ett vackert torg där marknaden och andra evenemang äger rum.

Fortsätt upp till Pyrenéerna och förbi slottet i Montesquiu som är omgivet av djupa ek- och rödtallsskogar. Slottet i Montesquiu är en befäst byggnad från 900-talet. Det användes av militären fram till 1400-talet och blev senare ett ståtligt hem.

Nästa stopp är Queralbs som ligger 1 236 meter över havet. Det här är den sista staden som går att nå med fordon på väg upp till vår slutdestination i bergsdalen.

Queralbs har en befolkning på endast 200 permanenta invånare, men antalet stiger på sommaren när fåraherdar och deras boskap flyttar sig högre upp i bergen. Det här kallas transhumance, eller fäboddrift på svenska. Det här är en dokumenterad tradition sedan 1273 då prins Jaume, son till Jaume 1 av Katalonien och Aragon, gav människorna i byn rätten till beteslandskapet. Här ligger kyrkan Sant Sadurni de Fustanya, som är byggd av stenar så perfekt uthuggna att legenden säger att den byggdes av älvor.

Från Queralbs åker du de sista 6 kilometrarna med den imponerande bergbanan, en konstruktion som började byggas 1931, upp till 1 964 meter över havet och den häpnadsväckande bergsdalen. Dalen och bergstopparna formades av isens rörelse under istiden. I dalen finns ett kloster som ursprungligen byggdes för pilgrimerna som kom till dalen och som har fått sitt namn från Virgen de Nuria. Bilden av henne grävdes enligt ryktet fram av en väldigt envis oxe.

I dalen kan du njuta av det oförstörda landskapet. Där finns ovanliga fåglar och djur från gåsgam till stenget, kungsörn och murmeldjur. Du kan vandra på någon av de många lederna, i varierande svårighetsgrad, eller så kan du prova på ridning, utomhusbowling, bågskyttelektioner, minigolf eller ta en båttur på sjön. Om det känns för energiskt finns möjligheten att istället njuta av några av de traditionella katalanska rätterna på någon av restaurangerna i dalen.
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

Om du avbokar minst 7 dag(ar) före den planerade avgången behöver du inte betala någon avbokningsavgift.
Om du avbokar mellan 3 och 6 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 50 procent.
Om du avbokar inom 2 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 100 procent.

Recensioner från resenärer

Recenserad av: Frida M , mars 2014

Vackra vyer. Mysiga byar. Vi valde själva att vandra ner för bergen och blev mycket nöjda med det. Tuff vandring men fantastiskt vackert. Dessutom en mycket hängiven och duktig guide!