Viator

 • Plats: Berlin, Tyskland
 • Varaktighet: 4 timmar (ung.)
Från USD 15,20

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Lär dig mer om Berlins historia och nutid på den här 4 timmar långa sightseeingpromenaden genom Mitte, stadens historiska kärna. Promenera längs vägen där Berlinmuren gick, flanera nerför Unter den Linden till Brandenburger Tor, se riksdagen och minnesmärket över förintelsen, hör historien bakom Checkpoint Charlie och besök utställningen Terrorns topografi. Hör guiden berätta om viktiga monument, byggnader och minnesmärken och deras koppling till stadens komplexa historia som präglats av Preussen, imperialismen, nazisterna och det kalla kriget. Enskilda historiska händelser vävs ihop till en detaljerad berättelse. Jämför dessa historiska sevärdheter med moderna blickfång som Potsdamer Platz och Friedrichstrasse.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Insup atmosfären under en gångtur
 • Små grupper med personlig service
 • Välj avgång på morgonen eller på eftermiddagen
Rundturen till fots på 4 timmar börjar i Östberlin eller Västberlin. Guiden börjar med en översikt över hur Berlin grundades, och fortsätter med att förklara den tyska huvudstadens långa, komplexa och fascinerande historia under rundturen.

Strosa längs avenyn Unter den Linden, som förbinder det kungliga slottet Stadtschloss med Pariser Platz och Brandenburger Tor. I och med att Berlin växte västerut blev Unter den Linden stadens mest storslagna och välkända gata på 1800-talet.

Besök Museumsinsel, minnesplatsen Neue Wache och Berlins stadsbibliotek, där Albert Einstein en gång arbetade, och gå genom triumfbågen Brandenburger Tor till Unter den Linden. I närheten ser du riksdagshuset, Pariser Platz, Hitlers bunker och minnesplatsen för Europas mördade judar, som även kallas Förintelsemonumentet.

Följ "dödszonen" till Checkpoint Charlie, och stå på torget Bebelplatz, där nazisternas ökända bokbål hölls 1933. Gå längs resterna av Berlinmuren, som en gång i tiden delade Öst- och Västberlin, och lär dig mer om de viktiga händelser som ledde till murens fall 1989.

Stanna till utanför museet Topographie des Terrors, som ligger vid det tidigare högkvarteret för Gestapo och SS. Guiden förklarar hur museets läge visar Berlins ansträngningar för att möta sitt förflutna. Du kan titta ned på de utgrävda källarna, där politiska fångar torterades och avrättades.

Du får även uppleva moderna Berlin på Potsdamer Platz, med dess stadsarkitektur, och se hur området Friedrichstrasse förnyas som Berlins lyxiga shoppinggata. Rundturen avslutas på det vackra torget Gendarmenmarkt, och du får en stadskarta med information om kollektivtrafik och det bästa av Berlins museer och nöjesliv.

Nya foton för rundturen


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
S-Bahnstationen Hackescher Markt
Varaktighet:
4 timmar (ung.)
Information om returresa:
Rundturen avslutas på Gendarmenmarkt

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

Östberlin, 10.30
Kod: EN1030

Rundturen avgår från en central mötesplats i Östberlin kl. 10.30. Rundturen genomförs året runt.

Engelska
Från
USD 15,20
Prisinformation
Östberlin, 14.00
Kod: EN1400

Rundturen avgår från en central mötesplats i Östberlin kl. 14.00. Rundturen genomförs endast 1 april till 31 oktober.

Engelska
Från
USD 15,20
Prisinformation

Mer information

Upptäck Berlin: halvdagsrundtur till fots

Discover Berlin City Walking Tour

Ingår:
 • Stadskarta/guidebok
 • Professionell guide
Ingår inte:
 • Dricks (valfritt)
 • Mat och dryck, om inget annat anges.
Mer information:

 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Inte lämpligt för rullstolsburna
Resplan:
 
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

Om du avbokar minst 7 dag(ar) före den planerade avgången behöver du inte betala någon avbokningsavgift.
Om du avbokar mellan 3 och 6 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 50 procent.
Om du avbokar inom 2 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 100 procent.

Recensioner från resenärer

Recenserad av: Anne B , december 2015

Good tour, experienced guide!

Recenserad av: Liselott W , november 2015

Mycket trevlig tur, perfekt längd och lärorikt med en guide som talade perfekt engelska med en glimt i ögat. Tre mycket nöjda Berlinresenärer..

Recenserad av: Zsolt S , januari 2014

Mycket underhållande och intressant.

Recenserad av: Christer J , september 2015

Oerhört engagerad och kunnig guide. Lyckades genomföra turen och hålla intresset uppe hos alla deltagarna trots åskväder och skyfall sista halvannan timme! Mycket intressant och informativt!

Recenserad av: Anna Katariina V , januari 2016

Vi hade höga förväntningar på denna tur. Dessvärre hoppade vi av efter en timme. Det är inte speciellt rationellt att vi skall hämta upp andra grupper från östberlin för att överhuvudtaget kunna påbörja turen. Guiden pratade för mycket historia vid varje stop. Det var dessutom uppmot +35 grader så vädret var inte det optimala för en sådan tur. Vi fick däremot en en suverän guidning i Potsdam dagen därpå. Mycket bra guidning av Matti. Varken för mycket eller för lite histora med en blandning av roliga inslag.