Viator

 • Plats: Edinburgh, Storbritannien
 • Varaktighet: 8 timmar (ung.)
Från USD 51,93

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Upplev en dag med whisky och vattenfall på en heldagstur från Edinburgh, ledd av en trevlig lokal guide! Efter ett besök i den storslagna staden Stirling för att se Wallacemonumentet reser du genom de skotska högländerna och passerar Loch Lomond och Trossachs National Park. Ni stannar vid whiskydestilleriet Famous Grouse för lunch och en rundtur (båda på egen bekostnad) och fortsätter sedan, efter att ha provsmakat lite whisky, till Hermitage, en naturskön plats med imponerande Black Linn Falls.

Höjdpunkter

 • Få tips från en invånare
Du lämnar centrala Edinburgh och reser norrut genom landsbygden till landets tidigare huvudstad Stirling, som är full av historia. Du kan titta ut genom fönstret på majestätiska Stirling Castle, som ligger uppfluget på en klippa ovanför staden, och sedan stanna och ta bilder vid Wallacemonumentet samtidigt som du får lära dig om William Wallace och hans roll i de medeltida frihetskrigen.

Efter en paus för att sträcka på benen går du tillbaka till bussen och fortsätter norrut genom högländerna. Du lär se den vackra boskap (eller "wee hairy coos" som skottarna ibland kallar dem) som strövar omkring i den vilda och vindpinade landsbygden. Du åker förbi natursköna Loch Earn och får se de fantastiska färgerna i Loch Lomond och Trossachs National Park när du färdas genom det öppna parkområdet.

Tidigt på eftermiddagen stannar ni för en lätt lunch på ett av Skottlands mest berömda destillerier – Famous Grouse. Om du vill lära dig mer om whisky och tillverkningen av den kan du följa med på en rundtur i destilleriet där du får se hur malt torkas och lagras (på egen bekostnad). När du har utforskat platsen möter ni upp de medlemmar i gruppen som inte deltagit i rundturen och provsmakar lite whisky.

Sedan fortsätter ni till Perthshires hjärta och stannar för en promenad vid Hermitage, en populär och vacker plats där skogsdungar ramar in floden Braans vattenfall och forsande vatten. Strosa vidare genom skogslandskapet till Hermitages spektakulära Black Linn Falls. När du har vilat och tagit bilder börjar resan tillbaka till Edinburgh.

Ni gör ett sista stopp i den pittoreska byn Dunkeld, som omnämns av Shakespeare i Macbeth, och besöker enastående Dunkeld Cathedral vid floden Tay. Därefter passerar ni den imponerande Forthbron precis utanför Edinburgh och avslutar sedan rundturen där den började.

Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
High Street, centrala Edinburgh
Avgångstid:
08.45
Varaktighet:
8 timmar (ung.)
Information om returresa:
Återvänder till avgångsplatsen

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

DEFAULT
Kod: DEFAULT


Mer information

Heldagstur med whisky och högländernas vattenfall från Edinburgh

Whisky and Highland Waterfalls Day Trip from Edinburgh

Ingår:
 • Lokal guide
 • Transport i buss med luftkonditionering
Ingår inte:
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
 • Mat och dryck
 • Rundtur på destilleri
 • Lite lokal whisky
 • Dricks (valfritt)
Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

Om du avbokar minst 7 dag(ar) före den planerade avgången behöver du inte betala någon avbokningsavgift.
Om du avbokar mellan 3 och 6 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 50 procent.
Om du avbokar inom 2 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 100 procent.

Recensioner från resenärer

Recenserad av: Ulf U , september 2016

busschauffören och tillika guiden var fantastiskt duktig.

Recenserad av: Mattias S , juli 2016

Trevlig utflykt med guiden Gillian som hade mycket att prata om och gjorde ett bra jobb att köra bussen. God haggis på The Famous Grouse Experience hos Glenturret destilleriet. Vacker natur i Skottland överlag. Rekommenderar denna utflykt!

Recenserad av: Marjett S , maj 2016

En mycket trevlig dagstur till Famous Grouse destilleriet! Bra att det fanns möjlighet att äta lunch på platsen.

Recenserad av: Bo A , mars 2015

Mycket trevlig tur med den härliga guiden och chauffören Paddy. Han var mycket kunnig på Skottlands historia och duktig på att köra bussen. En fantastisk upplevelse med fin natur och bra besök på både Famous och vattenfallet.Vi vill skicka en speciell hälsning till Paddy och tacka för hans glada ,trevliga sätt samt den bra musiken han spelade. (we like your CD ) Hälsningar and quot; team Sweden and quot;

Recenserad av: Carol S , maj 2015

Toppen dag med en super bra, rolig och kunnig guide JOE.