Viator

 • Plats: Krakow, Polen
 • Varaktighet: 2 timmar 30 minuter (ung.)
Från USD 78,60

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Avnjut Krakows många smaker på den här 2,5 timmar långa kvällsrundturen till fots med en matälskande guide. Upptäck Polens rika mathistoria och seder medan du strövar längs det lilla marknadstorget Mały Rynek och det stora marknadstorget Rynek Główny, och stanna till vid dolda matställen för att prova på godsaker som piroger (fyllda knyten), ”oscypek” (rökt ost) och mättande krakowsk soppa. Prova lite uppfriskande polskt öl och avsluta kvällen i det livliga och barfyllda Kazimierz-distriktet, där du kan avnjuta traditionella judiska rätter och en shot klar ”Bison Grass Vodka” – som nästan är en nationell tradition i dessa delar.

Höjdpunkter

 • Leds av lokal guide
 • Perfekt introduktion för förstagångsbesökare
 • Liten grupprundtur
Du träffar din guide i centrala Krakow tidigt på kvällen, och ger dig av på din 2,5-timmar långa rundtur till fots, där du längs vägen får höra om Polens eklektiska kulinariska influenser och historia.
Prova på oscypek – rökt ost gjord på saltad fårmjölk – eller andra läckerheter vid det lilla marknadstorget Mały Rynek, och få höra om hur polackernas kärlek till soppor, grytor och piroger föddes ur behovet av varma maträtter under landets kalla vintrar. Skölj ner din mat med lite äkta polskt öl, och gå sedan vidare till det stora marknadstorget Rynek Główny.
Följ guiden till ett dolt matställe och prova på lite särskilt mättande krakowsk soppa. Medan du äter får du höra om vikten av soppor som barszcz (rödbetssoppa) inom det polska köket, och hur Krakow firar denna nationella kärlek med en årlig soppfestival.
Följ den ”kungliga vägen” förbi det kungliga slottet Wawel (Zamek Wawelski) och Wawelkatedralen (Katedra Wawelska), och stanna till för att avnjuta några autentiska handgjorda piroger. Du kanske tror att du har smakat dessa polska delikatesser förut, men tänk om – knytena du får provsmaka här är den äkta varan. Hugg i och få höra om knytenas medeltida ursprung och hur de kan fyllas med potatis, kött, surkål, ost eller till och med frukt.
Fortsätt till de gamla judiska kvarteren Kazimierz, som numera är ett livligt bohemiskt område där många restauranger håller de gamla judiska mattraditionerna vid liv. Njut av några typiska rätter och en shot ”Bison Grass Vodka”, en unik polsk vodka som innehåller ett grässtrå från Bialowiezaskogen för extra friskhet.
Rundturen avslutas här, så att du kan njuta mer av Kazimierz på egen hand. Alternativt kan du gå tillbaka till centrum med din guide och få insidertips om restauranger och barer där du kan spendera resten av kvällen.

Nya foton för rundturen


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:

Framför huset på Mały Rynek 4 (det lilla marknadstorget i gamla stan). Guiden kommer att bära eller hålla i något rött med Urban Adventures-logotyp.

Avgångstid:
Kl. 18.00
Avgångsdatum: mån., tis., ons., tor., fre., lör. och sön.
Ingen avgång 1–6 januari 2016, 25–28 mars 2016, 1 november 2016 eller 23–31 december 2016.
Varaktighet:
2 timmar 30 minuter (ung.)
Information om returresa:
Kazimierz, de judiska kvarteren

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

DEFAULT
Kod: DEFAULT


Mer information

Matrundtur till fots på kvällen i Krakow

Krakow Evening Food Walking Tour

Ingår:
 • Expertguide
 • Matprovningar
 • En öl och en shot vodka
Ingår inte:
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
 • Extra mat och dryck
 • Dricks (valfritt)
Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Vuxenpriser gäller för alla resenärer
 • Barn under 6 år får inte följa med på rundturen
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

Om du avbokar minst 7 dag(ar) före den planerade avgången behöver du inte betala någon avbokningsavgift.
Om du avbokar mellan 3 och 6 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 50 procent.
Om du avbokar inom 2 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 100 procent.