Viator
Från USD 101,52

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Se höjdpunkterna i de världsberömda Vatikanmuseerna under en förmiddag på den här intima rundturen i liten grupp kring Vatikanen! Rundturen startar tidigt på morgonen före rusningen – du slipper kön och får gå in direkt med din snabbinträdesbiljett. Den omfattande rundturen leds av en guide som är expert på Vatikanen, och du får bland annat besöka Sixtinska kapellet, Rafaels rum och Peterskyrkan.

Tack vare ett nytt partnerprogram med Vatikanen ger den här rundturen VIP-inträde via en reserverad ingång, så du slipper alla köer – t.o.m. prioritetsköerna. Antal deltagare är begränsat till 12 på den här unika rundturen i Vatikanen, vilket garanterar att du får se det allra bästa i Vatikanmuseerna i liten grupp.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Alla inträdesavgifter ingår
 • Rundtur med fullständig presentation
 • Kunnig, vänlig och proffsig guide
 • Blir sannolikt slutsåld
 • Perfekt introduktion för förstagångsbesökare
 • Liten grupprundtur
Vatikanmuseerna består av ett av världens största museikomplex, med cirka 2 000 rum som sträcker sig över nästan 15 km i Vatikanen. Museerna är riktiga skattkammare med fantastisk konst och arkitektur, och en klar höjdpunkt vid ett besök i Vatikanen. Köerna är därför såklart långa. Rundturer i Vatikanen med erbjudanden om att gå före kön är så populära att t.o.m. prioritetsköerna är långa! I den här rundturen ingår exklusivt tillträde via en reserverad ingång, så att du garanterat slipper långa köer. Få inträde så snart dörrarna öppnas och gå förbi den långa kön in i hjärtat av Vatikanen före rusningen.

I en liten grupp på högst 12 personer får du promenera genom korridorerna och se världens största privata konstsamling, en gång i tiden avsedd endast för påven. Den professionella guiden underhåller dig med berättelser om Vatikanstatens makt och intriger, och du känner hur renässanskonsten väcks till liv.

Gå sakta genom Rafaels rum, de fyra sammanlänkande rummen fyllda med målningar av Rafael och hans elever, innan du besöker det hisnande vackra Sixtinska kapellet, ansett som påvens hemkapell. Promenera genom den heliga Vatikanplatsen och se Michelangelos förbluffande fresker, Adams skapelse och Den yttersta domen, utan folkmassorna som finns senare på dagen.

Den sista delen av Vatikanrundturen i liten grupp fokuserar på Peterskyrkan, med den karakteristiska 137 meter höga kupolen. Stig in och se varför det är mer än bara en kyrka. Beundra den mäktiga arkitekturen och mosaiken, med ytterligare ett mästerverk av Michelangelo, La Pietà. Peterskyrkan genomsyras av historia och sägs vara byggd på platsen där aposteln Petrus korsfästes och begravdes.

Guiden förklarar kyrkans höjdpunkter och dess betydelse som kristendomens heligaste plats, innan rundturen avslutas på Petersplatsen.

Nya foton för rundturen


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
Rundturen avgår från en plats i närheten av Vatikanmuseernas entré.
Avgångstid:
Kl. 08.10 (var på plats senast 07.55)
Varaktighet:
3 timmar (ung.)
Information om returresa:
Rundturen avslutas vid Peterskyrkan

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.


Mer information

Rundtur med liten grupp och tidigt inträde till Vatikanmuseerna samt Peterskyrkan och Sixtinska kapellet

Skip the Line: Vatican Museums Small-Group Walking Tour
©,

Ingår:
 • Rundtur till fots i liten grupp
 • Inträdesavgifter
 • Professionell guide
 • Du slipper garanterat köerna
 • Guidning i särskilda hörlurar
Ingår inte:
 • Dricks (valfritt)
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
 • Mat och dryck, om inget annat har angetts
Mer information:
 • Bekräftelse får du vid bokningstillfället när du bokar minst en dag före avresa. Bekräftelsen kommer då så snart som möjligt, i mån av tillgänglighet
 • Särskild klädsel krävs för inträde till gudstjänstlokaler och vissa museer. Shorts och ärmlösa plagg tillåts inte. Knän och axlar på både kvinnor och män MÅSTE vara täckta. Du riskerar att inte släppas in om du inte uppfyller kraven.
 • Genom att förhandsboka den här rundturen slipper du de långa köerna till Vatikanmuseerna (som annars kan ta upp till två timmar). Tänk på att alla besökare måste passera genom metalldetektorerna vid säkerhetskontrollen. Räkna med att det tar 20–30 minuter att gå igenom säkerhetskontrollen.
 • Du kommer att gå en hel del på den här rundturen, så bekväma skor rekommenderas.
 • Vid sällsynta tillfällen stängs Peterskyrkan utan föregående meddelande. I så fall får du följa med på en tre timmar lång rundtur på Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet. Vi meddelar datum så fort de tillkännages. Om möjligt meddelar guiden dig vid rundturens början om Peterskyrkan är oväntat stängd. Detta ligger utanför vår kontroll, så ingen återbetalning eller rabatt kan erbjudas.
 • Information om rullstol: Den här rundturen är INTE anpassad för rullstol. Vatikanmuseerna tillhandahåller rullstolar kostnadsfritt i huvudlobbyn. Du får enkelt tag i en efter ingången innan du inleder besöket. Om du vill ha en guidad tur anpassad för rullstol rekommenderar vi att du bokar vår privata rundtur så att en guide kan leda dig rätt.
 • Peterskyrkan, grottorna och kupolen: Efter rundturen kan du besöka de här sevärdheterna på egen hand. Rundturen avslutas framför Peterskyrkan. I de kvarteren passar det bra att äta lunch, besöka Vatikanbokhandeln, besöka Vatikanens postkontor, gå in i Peterskyrkan, fortsätta till grottorna under Peterskyrkan eller gå upp till kupolen. Din guide hjälper dig gärna att hitta!
 • Ryggsäckar, stativ och stora paraplyn måste lämnas i garderoben vid entrén till Vatikanmuseerna. För att det ska bli så få störningar som möjligt för gruppen rekommenderar vi att du inte tar med de här föremålen på rundturen.
 • Onsdagsrundturer: Det kan hända att Peterskyrkan och Petersplatsen är stängda på grund av den veckovisa påvliga audiensen då Peterskyrkan är stängd. Som alternativ erbjuder vi dig utökad guidning i Vatikanmuseerna, som fortfarande inkluderar det Sixtinska kapellet och Stanze di Raffaello (Rafaels rum). Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär detta orsakar er. Om du föredrar att Peterskyrkan och Petersplatsen ingår ska du INTE välja onsdagsturen.
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

Om du avbokar minst 7 dag(ar) före den planerade avgången behöver du inte betala någon avbokningsavgift.
Om du avbokar mellan 3 och 6 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 50 procent.
Om du avbokar inom 2 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 100 procent.

Recensioner från resenärer

Recenserad av: Kerstin P , september 2015

An extraordinary experience of the Vatican Museum and the Sixtine Chapel, thanks to your professional guide, Shannon, who was so incredibly dedicated and knowledgeable. The Pope' s activities stopped us from the plannned tour in St. Peter' s, but we were richly compensated by an art historian ' s (Shannon's) tour of the Pinacoteca. I certainly hope that you take very good care of a guide with Shannon' capacity and personality.
Thanks for returning the cost of the tour of St. Peter's. That feels like a special treat in this case. Me and my little group will highly recommend you and Shannon in the future.

Recenserad av: Maria NÖ , Sverige, september 2015

Lyxigt att få besöka Vatikanmuseet i lugn och ro, utan trängsel och störande ljud från annat. Vi fick massor av intressanta beskrivningar och berättelser från en kunnig guide, med värme och humor.

Recenserad av: Bengt Arne N , december 2013

Mycket kompetent och engagerad guide som gav oss många intressanta detaljer (om t ex hur målningar gjordes på mosaik) och tips (bl a att gå ner under Peterskyrkans golv och se aposteln Petrus och ett hundratal andra påvars gravar samt fundamenten till den kyrka som kejsar Konstantin byggde på 300-talet och som revs när Peterskyrkan byggdes över tusen år senare). Rekommenderar varmt en guidad rundtur i en liten grupp (högst 12 deltagare), det är väl investerade pengar att lägga några hundralappar extra på detta när man är i Rom för första gången. Valde även en guidad (men något kortare) tur i Forum, även då i en mindre grupp och även då med en välutbildad guide.

Förbättringsförslag: Informationen om var vi skulle samlas innan start var dock något oklar för den som inte varit på platsen tidigare (vi samlades längst ner i trappan på andra sidan gatan, mitt emot ingången till Vatikanen och fick fråga flera guider på vägen dit för att hitta vår guide).

Tekniska brister: Radioapparaterna med hörsnäckor sprakade emellanåt och någon i gruppen behövde byta utrustning. Det borde gå att hitta bättre utrustning på marknaden till denna kategori av rundturer. Kanske även bättre hörlurar för båda öronen.

Recenserad av: Regina N , oktober 2013

Fantastic and enthusiastic guide (Marcello) who seems to know every detail of every piece of art in the Vatican. Will recommend this tour to all my friends visiting Rome.