Exklusivt för Viator: rundtur till fots genom medeltida Aten med sen lunch och vin

 • Plats: Aten, Grekland
 • Varaktighet: 4 timmar (ung.)
Från USD 189,83

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Res bakåt i tiden till det medeltida Aten på den här 4-timmars rundturen till fots. Med en kunnig guide vid din sida får du se det 1 000 år gamla Petraki-klostret och dess karakteristiska bysantinska arkitektur. Sedan får du promenera genom det Bysantinska och Kristna Museet under en guidad rundtur bland dess många utställningsföremål. Se galleriet av koptiska målningar och de gamla romerska mosaikerna i en rekonstruerad kyrka. Avsluta eftermiddagenturen med en frestande trerättersmåltid bestående av traditionella rätter i museets restaurang – detta är ett exklusivt Viator-erbjudande som du inte hittar någon annanstans.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Utforska gatorna på en rundtur i staden
 • Kunnig, vänlig och proffsig guide
 • Exklusivt för Viator

Bege dig till den förutbestämda mötesplatsen i centrala Aten för att påbörja den exklusiva Viator-rundturen till fots. Möt upp din kunniga guide och avnjut sedan en skön promenad till Petraki-klostret.

Klostret har mer än 1 000 år gamla anor och är bebott av munkar än idag. Beundra den distinkta bysantinska arkitekturen som är den äldsta kyrkoarkitekturen i södra Grekland, och 1700-talsfreskerna som sägs ha målats av den berömda hagiografen Georgios Markou.

Efter besöket på klostret fortsätter rundturen till närliggande Bysantinska och Kristna Museet. Följ med guiden in för att se den stora antikvitetssamlingen, religiösa artefakter och målningar från det bysantinska Grekland – en period som varade från 600 f.Kr. till mitten av 1400-talet.

Låt guiden visa dig museets höjdpunkter, inklusive mer än 25 000 gamla artefakter, medan du lyssnar på fascinerande historier om det bysantiska Grekland. Du kan t.ex. strosa runt i det storslagna museet, som en gång var ett slott tillhörande en grekisk hertiginna, besöka ett galleri med koptiska målningar, beundra antika romerska mosaiker inuti en rekonstruerad kyrka och se en samling medeltida böcker.

Efter rundturen bland religiösa antikviteter och målningar kan du besöka museets restaurang. Slå dig ner och gör dig redo att frossa på en lunch från det traditionella medeltida grekiska köket. Den utsökta, trerätters måltiden består av förrätt och huvudrätt som serveras med en sallad och ett fat med efterrätter att dela på. Medan du äter kan du njuta av ett glas lokalproducerat vin.

När du är mätt säger du hej då till din guide och återvänder till hotellet på egen hand.


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
Centrala Aten
Avgångstid:
Kl. 12.30
Varaktighet:
4 timmar (ung.)
Information om returresa:
Avslutas vid det Bysantinska och Kristna Museet

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

DEFAULT
Kod: DEFAULT

Engelska

Mer information

Exklusivt för Viator: rundtur till fots genom medeltida Aten med sen lunch och vin

Viator Exclusive: Medieval Athens Walking Tour with Dinner and Wine

Ingår:
 • Lokal guide
 • Inträdesavgifter
 • Trerätters måltid med ett glas vin
Ingår inte:
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
 • Dricks (valfritt)
Mer information:
 • Bekräftelse får du vid bokningstillfället när du bokar minst en dag före avresa. Bekräftelsen kommer då så snart som möjligt, i mån av tillgänglighet
 • Minst 2 personer per bokning krävs
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.