Cancún Super Saver: Exklusiva turer till Chichen Itzá och Cobá med tidigt inträde under ledning av en arkeolog

 • Plats: Cancún, Mexiko
 • Varaktighet: 2 dagar (ung.)
Från USD 151,20

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Upptäck två av Yucatáns mest spännande arkeologiska platser från mayatiden – UNESCO-listade Chichén Itzá och Cobá – båda platserna besöks med guidning av en erfaren arkeolog. Välj vilken av ruinerna du vill besöka först och få sedan tidigt inträde till båda två, uppdelat på två dagar, vilket innebär att du har dem praktiskt taget för dig själv. Utforska Jaguarernas tempel, gå upp på den mäktiga pyramiden Nohoch Mul och lär dig massor om den forntida mayakulturen under tiden. I den här exklusiva supersparkombinationsresan ingår även ett uppfriskande dopp i ett naturligt slukhål.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Alla inträdesavgifter ingår
 • Utmärkt valuta för pengarna
 • Kostnadsfri upphämtning och avlämning på hotellet ingår
 • Rundtur med fullständig presentation
 • Kunnig, vänlig och proffsig guide
 • Lunch ingår

Turerna i denna för Viator exklusiva Super Saver sker på var sin dag, och du väljer själv om du besöker Chichén Itzá på dag 1 och Cobá på dag 2, eller tvärtom.

Dag 1 eller 2 – Exklusivt för Viator: tidigt tillträde till Chichén Itzá med en arkeolog (10 timmar)

Börja med en tidig upphämtning från hotellet i Cancún och res till Chichén Itzá som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är ett av världens sju nya underverk. Under resan kan du lyssna på guiden, en certifierad arkeolog med stor kunskap om mayafolkets civilisation och om myterna som omger platsen.
Utforska ruinerna på en fördjupad rundtur innan de stora folkmassorna hunnit dit. Denna stora förcolombiska stad spelade en viktig roll för mayafolket, och var en viktig plats för religionsutövande och pilgrimsfärder innan den spanska erövringen. I dag är platsen fortfarande helig för Yucatán-halvöns maya-befolkning.
Lär dig om hur platsen upptäcktes i mitten av djungeln och hör fascinerande fakta om stenristningarna, pyramiderna och plattformarna som är utströdda runtom i staden. Hör historien om en ljusorm som ser ut att rulla ner för trapporna på templet El Castillo (också kallat Kukulkan-templet). Upplev andra platser som Observatoriet, Jaguarernas tempel och Krigarnas tempel.
Avsluta med avlämning vid hotellet mitt på eftermiddagen.


Dag 1 eller 2: Exklusivt för Viator: Arkeologguidad tur med tidigt inträde till ruinerna i Cobá och cenotebad från Cancún (10 timmar)

Lämna ditt hotell i Cancún tidigt på morgonen och ta det lugnt under 2-timmarsresan till Cobá, en av de största förcolumbiska bosättningarna från den klassiska perioden. Cobá blir ännu mer fascinerande när du slipper de vanliga folkmassorna som kommer senare på dagen. Upptäck de unika ruinerna i det cirka 70 kvadratkilometer stora arkeologiska området. Se spännande stenmonument, hieroglyfiska texter och ett nätverk av antika vägar.
Staden byggdes runt fem sjöar i den täta djungeln, och namnet Cobá kommer från mayaspråkets ord för "plats med oroligt vatten” - ett passande namn för platsen. Din guide är certifierad arkeolog och full av fascinerande fakta som du annars inte skulle få höra!
Blicka ut över regnskogsgolvet från toppen av Nohoch Mul, Yucatán-halvöns största mayapyramid. Bege dig sedan till en närliggande cenote, en underjordisk vattenfylld grotta, för en uppfriskande simtur. Efter att flutit runt i det naturligt upplysta vattnet är det dags att gå till en lokal restaurang och hugga in på en buffé med typisk mexikansk mat, pastarätter, sallader och efterrätter. Den exklusiva Viator-dagen avslutas med avlämning vid hotellet.


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
Avgår från hotell i Cancún och Riviera Maya
Avgångstid:
Obs!

Cancún: 

Om ditt hotell ligger i Cancúns centrum är mötesplatsen Oasis Smart Hotel (Av Tulum 13-14, capilla ecumenica, 22, 77500 Cancún, Q.R.) på:

Chichén Itzá: kl. 4.45

Cobá kl. 6.15 

Om ditt hotell ligger i hotellzonen på sidan av lagunen blir du anvisad en mötesplats på det närmaste hotellet

För resten av hotellen som ligger i hotellzonen (zona hotelera), blir du upphämtad i lobbyn på ditt hotell på följande tider:

Chichén Itzá: från kl. 4.00 till 5.00

Cobá: från kl. 6.00 till 6.30

 

Playa del Carmen: 

Om ditt hotell ligger i centrala Playa del Carmen är mötesplatsen HM Hotel (Avda Constituyentes s/n. entre calles 15 y 20 Norte, Centro, 77720 Playa del Carmen, Q.R.) på: 

Chichén Itzá: kl. 5.00 

Cobá kl. 6.30 

Om ditt hotell ligger i Playacar-området blir du upphämtad i lobbyn på ditt hotell på följande tider:

Chichén Itzá: från kl. 4.30 till 6.00

Cobá: från kl. 5.30 till 6.30

Varaktighet:
2 dagar (ung.)
Information om returresa:
Återvänder till avgångsplatsen

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

Alternativ 1
Kod: CUNCOBA

Cancún-superrabatt, alternativ 1: Chichén Itzá-turen görs den första dagen och Ruinerna i Cobá-turen görs den andra dagen. Genomförs två dagar i följd.

Engelska
Från
USD 151,20
Prisinformation
Alternativ 2
Kod: COBACHI

Cancún-superrabatt, alternativ 1: Ruinerna i Cobá-turen görs den första dagen och Chichén Itzá-turen görs den andra dagen. Genomförs två dagar i följd.

Engelska
Från
USD 151,20
Prisinformation

Mer information

Cancún Super Saver: Exklusiva turer till Chichen Itzá och Cobá med tidigt inträde under ledning av en arkeolog

Cancun Super Saver: Early Access to Chichen Itza and Coba Ruins with a Private Archeologist

Ingår:
 • Tvåspråkig guide båda dagarna
 • Upphämtning och avlämning vid hotellet båda dagarna
 • Lunchbuffé under rundturen till Cobá
 • Lunchlåda för Chichén Itzá (den innehåller en baguette, juice och ett kakpaket)
 • Inträdesavgift till Chichén Itzá och Cobá samt till Choo Ha slukhål (på Cobá-rundturen)
 • Lån av cykel till Cobá-rundturen
Ingår inte:
 • Dricks (valfritt)
 • Drycker, båda dagarna
 • Av säkerhetsskäl är det obligatoriskt att bära flytväst under besöket i cenoten (kostnaden finns inte med på listan över vad som ingår)

Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Vuxenpriser gäller för alla resenärer
 • Vi rekommenderar att du har på dig bekväma kläder och skor
 • Ta med badkläder och handduk om du vill simma i cenoten under turen till Cobá
 • Av säkerhetsskäl är det obligatoriskt att bära flytväst under besöket i cenoten (kostnaden finns inte med på listan över vad som ingår)

Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.