Exklusivt för Viator: Arkeologguidad tur från Cancún med tidigt inträde till ruinerna i Cobá och cenotebad

 • Plats: Cancún, Mexiko
 • Varaktighet: 10 timmar (ung.)
Från USD 75,71

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Upptäck den forntida staden Cobá, men slipp folkmassorna, på denna tidiga förmiddagstur med guidning av en arkeolog. Ett exklusivt Viator-erbjudande som inte kan bokas någon annanstans! I lugn och ro får du utforska en av Mexikos mest berömda mayaplatser, en av de största bosättningarna under den klassiska perioden, och få personlig guidning av en certifierad arkeolog. Kämpa på uppför Yucatán-halvöns högsta pyramid, ta fantastiska foton och svalka kroppen med ett dopp i cenoten i Aktun Chen. Lunch och transport till och från hotellet i Cancún ingår.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Alla inträdesavgifter ingår
 • Lunchbuffé ingår
 • Kostnadsfri upphämtning och avlämning på hotellet ingår
 • Rundtur med fullständig presentation
Rundturen börjar med tidig upphämtning vid hotellet i Cancún för en 2-timmars resa till Cobá. Den tidiga morgonen kommer vara mödan värd när du som en av dagens första besökare får utforska mayastadens imponerande ruiner.

Följ din guide, en certifierad arkeolog, och få en fördjupad visning av Cobás historia och arkitektur. Cobá kan skryta med nästan 6 500 konstruktioner inom den arkeologiska zonen, vilket täcker cirka 70 km². Cobá anses därför vara en av världens största förcolombiska bosättningar från den klassiska perioden. Omkring 50 000 personer bodde en gång i staden.

Stadens byggdes runt fem sjöar inuti den täta djungeln, vilket har gett staden dess namn: på mayaspråken betyder det "plats med oroligt vatten", på spanska "vatten som rörs upp av vind". När du går runt i ruinerna får du lära dig mer om platsens vägnätverk, steler (stenmonument) och hieroglyfiska texter.

Klättra upp till toppen på Yucatán-halvöns högsta mayapyramid Nohoch Mul, som reser sig 42 meter över regnskogens golv och ger en fantastisk utsikt.

Det här exklusiva Viator-erbjudandet ger dig chansen att besöka Cobá tidigt på morgonen och utforska platsen innan besökshorderna kommer rusande. Efter besöket kan du svalka dig med en simtur. Ta sikte på cenoten i Aktun Chen, en underjordisk vattenfylld grotta där du kan koppla av i den naturligt upplysta grottan i ungefär en timme.

Sedan kan du hugga in på en rejäl buffé på en lokal restaurang med typisk mexikansk mat, pastarätter, sallader och desserter, innan du får skjuts tillbaka till Cancún.

Nya foton för rundturen


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
Rundturen avgår från de flesta hotellen i Cancún
Avgångstid:
Mellan kl. 05.00 och 06.00 (beroende på var hotellet ligger)
Varaktighet:
10 timmar (ung.)
Information om returresa:
Återvänder till avgångsplatsen

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

DEFAULT
Kod: DEFAULT

Engelska

Mer information

Exklusivt för Viator: Arkeologguidad tur från Cancún med tidigt inträde till ruinerna i Cobá och cenotebad

Viator Exclusive: Early Access to Coba Ruins with a Private Archeologist

Ingår:
 • Inträdesavgifter
 • Lunchbuffé
 • Arkeolog som guide
 • Bad i cenote
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
Ingår inte:
 • Dricks (valfritt)
Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Vuxenpriser gäller för alla resenärer
 • Obs! Ta med dig badkläder och handduk om du vill simma i grottan
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.