Granada rundtur till fots inklusive Alhambra, Albaicín och Sacromonte

 • Kod för rundtur: 6749GRANADA
 • Plats: Granada, Spanien
 • Varaktighet: 5 timmar 30 minuter (ung.)

Den här produkten är tyvärr inte tillgänglig för tillfället

 • Information
Låt dig uppslukas av Granadas rika historia på den här 5,5 timmar långa rundturen till fots. Gå på förmiddags-sightseeing med en kunnig lokal guide, hoppa över köerna till det UNESCO-listade Alhambra-palatset och lär dig mer om dess moriska historia medan du går igenom de överdådiga palatsbyggnaderna och de grönskande Generalife-trädgårdarna. Ströva sedan genom den UNESCO-listade stadsdelen Albaicín på eftermiddagen innan du upptäcker Granadas flamencoarv i Sacromonte. Avsluta rundturen med en dryck (på egen bekostnad) och en tapasbit på en typisk restaurang.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Alla inträdesavgifter ingår
 • Leds av lokal guide
 • Perfekt introduktion för förstagångsbesökare
Träffa din guide på den bestämda mötesplatsen i centrala Granada på morgonen och bege dig sedan mot stadens mest kända monument: UNESCO-listade Alhambra. Vid foten av Sierra Nevada ligger detta moriska palats från 1200-talet som är en av världens mest fantastiska exempel på islamsk arkitektur.

När du är på plats kan du förundras över palatsets rosenfärgade fasad och ta in de fantastiska vyerna över staden från komplexets utsiktspunkt uppe på Sabica-kullen. Med din snabbinträdesbiljett går du direkt in, förbi de långa köerna.

Följ med på en guidad rundtur till fots genom de ståtliga innergårdarna överdådiga palatsbyggnaderna, och lär dig hur platsen anlades som en fästning under Nasrid-dynastin. Besök sedan de vackert anlagda Generalife-trädgårdarna. När du strosar genom dessa "paradisträdgårdar” kan du andas in den friska luften och beundra de utsmyckade fontänerna och prunkande rabatterna.

När den första delen av rundturen är klar kommer du att ha cirka 2,5 timmar egen tid (under vintersäsongen; upp till 5,5 timmar under sommarsäsongen) då du kan promenera runt på området och äta en god lokal lunch (på egen bekostnad).

På eftermiddagen träffar du sedan din guide på den bestämda mötesplatsen och fortsätter med rundturens andra del i den UNESCO-listade stadsdelen-Albaicín. Res tillbaka i tiden medan du utforskar de slingrande, medeltida gatorna i Granadas gamla muslimska kvarter. Betrakta de pittoreska vita byggnaderna som nästan kastar sig nedför den branta kullen och besök gamla byggnader som de islamska badhusen (inklusive stadens första hamam) och kyrkor i mudéjarstil.

Gå sedan mot Sacromonte, en charmig stadsdel där många av Granadas romer bor. Få ett smakprov av ett gammaldags Spanien när du vandrar genom detta uråldriga kvarters natursköna gator. Sacromonte är hjärtat i stadens flamencoscen och här finns grottor där den lokala zambran (romsk flamenco) dansas på kvällen.

Ta dig något att dricka efteråt (på egen bekostnad) tillsammans med en aptitretande tapasrätt på en typisk restaurang i Albaicín. Här avslutas rundturen, och du kan fortsätta att utforska Granada eller ta dig tillbaka till centrum i din egen takt.


Schemauppgifter

Avgångsplats:
Plats i centrala Granada
Avgångstid:
Kl. 10.00
Varaktighet:
5 timmar 30 minuter (ung.)

Mer information

Granada rundtur till fots inklusive Alhambra, Albaicín och Sacromonte

Granada Full Day Tour Including Alhambra, Albayzin and Sacromonte Visits

Ingår:
 • Lokal guide
 • Inträdesavgifter
Ingår inte:
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
 • Mat och dryck, om inget annat anges.
 • Dricks (valfritt)
 • Tapa med en dryck
Mer information:
 • Bekräftelse får du vid bokningstillfället när du bokar minst en dag före avresa. Bekräftelsen kommer då så snart som möjligt, i mån av tillgänglighet
 • Ha på dig bekväma kläder och skor
 • Observera att den första delen av den här rundturen genomförs på morgonen och den andra på eftermiddagen
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.