2-dagarstur till Petra och Jordanien från Jerusalem

 • Plats: Jerusalem, Israel
 • Varaktighet: 2 dagar (ung.)
Från USD 420,00

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Se antika Petra och andra sevärdheter i Jordanien på den här 2-dagarsturen från Jerusalem med alla måltider, transport och boende på beduinläger eller hotell inkluderat! Åk in i Jordanien med en kunnig guide i en luftkonditionerad minibuss och besök antika Jerash och Amman innan du kommer fram till Petra. Tillbringa natten i ett beduintält, avnjut en traditionell beduinmiddag runt lägerelden och få cirka sex timmar följande dag på dig att utforska stenstaden Petra. Se underverk som Al-Siq, skattkammaren, kungagravarna med mera.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Middag ingår
 • Kunnig, vänlig och proffsig guide
 • Perfekt introduktion för förstagångsbesökare
En fullständig beskrivning finns i resplanen.

Nya foton för rundturen


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
I närheten av Davidkatorget i centrala Jerusalem
Avgångstid:
Kl. 6.00 fram till den 30 november 2017
Kl. 7.00 från den 1 december 2017
Varaktighet:
2 dagar (ung.)
Information om returresa:
Återvänder till avgångsplatsen ungefär kl. 21.00

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

4 Star Hotel
Kod: HOTEL

Inkluderar övernattning på 4-stjärnigt hotell. Engångsavgift på cirka 225 NIS, som betalas direkt till guiden på dagen

Engelska
Från
USD 560,00
Prisinformation
Övernattning i beduinläger
Kod: CAMP

Inkluderar övernattning i delat boende i ett beduinläger

Engelska
Från
USD 420,00
Prisinformation

Mer information

2-dagarstur till Petra och Jordanien från Jerusalem

Two day Petra tour from Jerusalem

Ingår:
 • Professionell guide
 • Transport tur och retur med luftkonditionerad minibuss
 • Inträdesavgifter
 • Måltider enligt resplanen (F = frukost, L = lunch, M = middag)
 • Övernattning
 • Nedladdningsbar app för smartphone och surfplatta
Ingår inte:
 • I det angivna priset ingår inte en gränsavgift på 101 USD per person som betalas på plats (inkluderar avgifter för in- och utresa och visum)
 • Dricks (valfritt)
 • Engångsavgift på hotellet (225 NIS som betalas direkt till guiden)
Mer information:
 • Du får bekräftelse på bokningen inom 48 timmar, i mån av tillgänglighet
 • Många nationaliteter kan få visum till Jordanien vid gränsen, men det är bäst att kontrollera detta med din ambassad i förväg och ordna ett visum om det behövs
 • Den här rundturen är inte tillgänglig för personer med israeliskt pass
 • Namn enligt pass, passnummer, passets utgångsdatum och land måste anges vid bokningstillfället för alla deltagare
 • Du MÅSTE bekräfta och uppfylla alla eventuella visumkrav innan du korsar gränsen. Det är enbart resenärens ansvar att se till att uppfylla alla visumkrav.
 • Ett giltigt pass krävs på dagen för resan
 • Inte lämpligt för rullstolsburna
 • Vegetariska alternativ finns, meddela vid bokningen om det önskas
 • Varje resenär får högst ta med sig en resväska och ett handbagage. För stort eller för mycket bagage (t.ex. surfbrädor, golfklubbor eller cyklar) kan medföra vissa restriktioner. Kontrollera med arrangören innan du reser för att bekräfta att ditt extra bagage är godtagbart.
Viktig information:
Du måste ange din nationalitet och passuppgifter vid bokning för visumarrangemang. Utan den informationen kan du nekas inträde.
Resplan:
Dag 1: Jerusalem – Jerash – Amman Petra (L, M)
Möt guiden tidigt på morgonen i centrala Jerusalem. Kliv in i en bekväm, luftkonditionerad minibuss och njut av Jordandalens hänförande landskap medan du reser till gränsövergången Sheikh Hussein Bridge mellan Israel och Jordanien.

Åk in i Jordanien och kör genom landets dammiga norra del förbi Ajlouns slott (Qala'At Ar-Rabad), ett citadell från 1100-talet som byggdes av Saladins armé för att försvara landet mot franker och korsriddare. Beundra utsikten över den halvt förfallna fästningen och fortsätt sedan till Jerash där du får besöka de gamla ruinerna. Den här arkeologiska platsen ligger i en bördig dal och var en gång i tiden den rikaste Decapolis-staden i det romerska riket. Promenera runt bland de välbevarade romerska ruinerna med kolonnadgator, mosaik och teatrar medan guiden berättar hur Alexander den store härskade över staden under dess glansdagar.

Res vidare till Jordaniens huvudstad Amman som ligger ungefär 1,5 timmes resa bort. Om du har laddat ner den kostnadsfria rundtursappen till din smartphone eller surfplatta kan du titta i den under resan och få veta mer om den antika romerska bosättningen Filadelfia. Se det livliga kommersiella centrumet och besök de fascinerande romerska, bysantinska och islamska ruinerna som utgör det imponerande citadellet på kullen.

Efter lunch på en lokal restaurang fortsätter du mot den världsarvslistade stenstaden Petra. På kvällen kommer du fram till ett äkta beduinläger i närheten av den moderna staden Petra. Efter en typisk beduinmiddag runt lägerelden får du sova i ett bekvämt beduintält eller på ett 3-stjärnigt hotell i närheten.

Övernattning: Beduinläger eller Rocky Mountains Hotel, Petra

Dag 2: Petra Jerusalem (F, L)
Efter frukost kliver du ombord på minibussen och åker till antika Petra. Den antika staden ligger i en dalgång och är uthuggen i sandsten av nabatéerna för ungefär 2 000 år sedan. Den är ett under att skåda. Du får en guidad rundtur som börjar med en promenad genom den 1,5 km långa passagen, Al-Siq, som går genom berget och leder in till staden. När du kommer fram till Al-Siqs sista krök får du en första glimt av Petras främsta sevärdhet – den majestätiska skattkammaren Al-Khazneh. Beundra den rosafärgade skönheten och perfekta hellenistiska symmetrin och fotografera den ur alla vinklar.

När du har tagit foton gör du en rundtur till Petras andra härligheter. Beundra kungagravarna, klostret och stadens teater med 3 000 sittplatser som skulpterats i en tvärbrant klippvägg. Medan du promenerar får du lyssna på guiden som berättar om varför Petra byggdes och hur nabatéerna bemästrade den svåra ökenmiljön för att kunna leva här.

Efter rundturen med lunchpaket lämnar du Petra på eftermiddagen och reser tillbaka till gränsen mellan Israel och Jordanien. Åk in i Israel vid gränsövergången Allenby Bridge och bege dig till Jerusalem där rundturen avslutas på startplatsen ungefär kl. 21.00.
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

Om du avbokar minst 7 dag(ar) före den planerade avgången behöver du inte betala någon avbokningsavgift.
Om du avbokar mellan 3 och 6 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 50 procent.
Om du avbokar inom 2 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 100 procent.