Krakow Super Saver: Rundtur till Auschwitz-Birkenau från Krakow och 3 museumpass

 • Kod för rundtur: 5752AUS_MHK
 • Plats: Krakow, Polen
 • Varaktighet: Flexibel

Den här produkten är tyvärr inte tillgänglig för tillfället

 • Information
Hedra offren för Förintelsen under andra världskriget i Auschwitz-Birkenau, och följ berättelsen om Krakows nazistiska ockupation med denna Krakow Super Saver som kombinerar två populära upplevelser till ett rabatterat pris. Ta en guidad halvdagstur till det UNESCO-listade koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau ena dagen och se dess rörande utställningar och fängelseblock. Sedan kan du använda 2-dagarspasset till det judiska museet, som ger dig inträde till tre av stadens museer som utforskar Krakows ockupation under andra världskriget och hjältarna som hjälpte till att skydda den judiska befolkningen.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Bekräftelse direkt
 • Alla inträdesavgifter ingår
 • Kunnig, vänlig och proffsig guide
 • Dagsresa (resmål A till B)
Med denna Super Saver kan du ta halvdagsturen till Auschwitz-Birkenau valfri dag och använda ditt pass till det judiska museet under 48 timmar från första användningstillfället.

Schemauppgifter

Avgångsplats:
8 Szczepanski Square – Discover Cracows turistinformationspunkt
Avgångstid:
Bekräfta exakt tid direkt till den lokala arrangören
Varaktighet:
Flexibel
Information om returresa:
Återvänder till avgångsplatsen

Mer information

Krakow Super Saver: Rundtur till Auschwitz-Birkenau från Krakow och 3 museumpass

Krakow Super Saver: Auschwitz-Birkenau Half-Day Tour plus Jewish History Museum pass

Ingår:
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
 • Professionell guide (Auschwitz-Birkenau-rundtur)
 • Transport med luftkonditionerad minibuss (Auschwitz-Birkenau-rundtur)
 • Inträdesavgift till Oskar Schindlers fabrik, apoteket Pod Orłem och Ulica Pomorska
Ingår inte:
 • Mat och dryck
 • Dricks (valfritt)
Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Observera att museer är stängda på måndagar och museipass endast kan användas tisdag-söndag, dock är Auschwitz-Birkenau öppet 7 dagar i veckan
 • Inne i byggnaderna är det förbjudet att äta, röka och fotografera samt att uppträda på ett störande sätt
Resplan:
Auschwitz-Birkenau-rundtur (6,5 timmar)
Lämna ditt hotell i Krakow eller den centrala mötesplatsen i en luftkonditionerad minibuss och gör en resa på cirka 1,5 timme till Auschwitz-Birkenau som tidigare var nazisternas koncentrationsläger, numera på UNESCO:s världsarvslista.

På vägen upptäcker du Auschwitz-komplexets fruktansvärda historia och hur det först grundades under andra världskriget som fängelse för polska fångar, för att sedan bli platsen för 1,1 miljoner människors död, varav de flesta var europeiska judar.

När du kommer fram går du genom grindarna med den vilseledande parollen ”Arbeit macht frei” (arbete ger frihet) och får en guidad rundtur i Auschwitz I och Auschwitz II-Birkenau. Auschwitz I förstördes delvis av nazisterna 1945 men många originalbyggnader står fortfarande kvar, samtidigt som mycket jämnades med marken i Auschwitz II-Birkenau.

Utforska, tillsammans med en kunnig guide, utställningarna i de forna fängelsebyggnaderna. Lär dig mer om de grymheter som begicks här, lyssna på slående berättelser av offer och se staketen, vakttornen och andra byggnader inklusive gaskamrarna och krematoriet. Även om besöken kan vara uppskakande, kommer guiden att ge en hänsynsfull guidning hela tiden.

Rundturen avslutas i Krakow vid avgångsplatsen.

2-dagarspass till museum om judisk historia
Ta med ditt 2-dagarspass till centrala Krakow och använd det för att besöka tre museer som ingår under två valfria dagar (museer har stängt på måndagar). Med passet får du fritt inträde till följande museer:

Oskar Schindlers fabriksmuseum
Följ berättelsen om Oskar Schindlers livräddande insatser på det här fascinerande museet, inrymt i byggnaden där Schindler anställde hundratals judar och därmed skyddade dem från en nästan säker död.

Apoteksmuseet Pod Orłem
Detta museum, beläget i det gamla judiska gettot, är inhyst i ett gammalt apotek som drevs av Tadeusz Pankiewicz under Krakows ockupation. Insup de återskapade interiörerna från krigstiden och lär dig mer om hur Pankiewicz hjälpte den judiska befolkningen att träffas och undvika att bli gripna.

Ulica Pomorska
Detta rysliga museum ligger i Krakows gamla Gestapokontor och berättar om Krakows befolknings lidande under nazisternas och Stalins ockupation. Utforska föremål, dokument och fotografier och se fängelseceller, vissa med kuslig graffiti-inskrift.
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.