Rundtur till Oskar Schindlers fabriksmuseum i Krakow

 • Plats: Krakow, Polen
 • Varaktighet: 90 minuter (ung.)
Från USD 23,78

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Spola tillbaka till Krakow för 70 år sedan och lär dig mer om Oskar Schindler på en 2 timmar lång rundtur i Schindlers fabriksmuseum i Krakow. Med en kunnig guide utforskar du detta imponerande museum, vars utställningar står i Schindlers ursprungliga emaljfabrik, där han anställde hundratals judar och på så vis skyddade dem från nazisterna. Se Schindlers kontor, hör berättelser om arbetare han hjälpte till att rädda och upplev multimediaprojektioner, foton och föremål som återkallar skräcken i Krakow under nazisternas tid och sovjetiska ockupationen. Antalet är begränsat till 25 för att säkerställa en personligare upplevelse.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Bekr��ftelse direkt
 • Kunnig, vänlig och proffsig guide
 • Alla inträdesavgifter ingår
 • Små grupper med personlig service
Välj önskad starttid för rundturen och res på egen hand till Oskar Schindlers fabriksmuseum i centrala Krakow. Möt upp guiden utanför och lyssna på hur museet är inrymt i själva fabriken där nazistiska industriföretagaren Oskar Schindler anställde judiska arbetare under andra världskriget.
Innan du börjar får du en belysande introduktion till Schindler och lär dig hur Steven Spielberg uppmärksammade världen om historian med sin Oscar-belönade film Schindler's list från 1993.
Gå sedan in för en djupgående rundtur. Den består av interaktiva skärmar och fotografier. Museet koncentrerar inte bara på Schindlers och hans medarbetares arbete, men också på Krakows lidande under uppstarten till krigen och därefter. Medan du utforskar ger guiden fascinerande information och återger slående berättelser som fördjupar din förståelse för vad som hände här och Krakows historia.
Lär mer om Schindlers historia och hur hans judiska anställda tillverkade kastruller, pannor, burkar och annat emaljgods för den tyska armén: en viktig ansträngning i krigstid som skyddade dem från en nästan säker överföring till koncentrationslägren. Se några av de produkter som gjordes här, besök Schindlers kontor och hör om de öden som mötte några av de 1 200 Schindlerjuden – Schindlers judar – som arbetade i fabriken.
Följ guiden runt rum som var avsedda för Krakows lidande under kriget och senare under 1900-talet. Se fotografier av den skräckslagna staden, transporteras till kullerstensbelagda gator, motståndets gömställen och fängelser i staden ockuperad av Nazisterna och Sovjetunionen, och få en känsla av den överväldigande rädsla som grep befolkningen genom att se originaldokument, föremål samt film- och radioinspelningar.
Efter två timmars utforskande avslutas rundturen utanför byggnaden. Säg farväl till din guide som kommer att ge dig väganvisningar till stadens centrum eller hotellet om så behövs.

Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
Schindlers fabrik i centrala Krakow
Avgångstid:
April–oktober: kl. 16.00
Juni–september: kl. 10.00
Varaktighet:
90 minuter (ung.)

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

Avgång 10.00, engelska
Kod: TG7

Rundturen avgår kl. 10.00 på engelska

Engelska
Från
USD 23,78
Prisinformation
4:00pm - English
Kod: TG3

Tour departs at 16:00 in English

Engelska
Från
USD 23,78
Prisinformation

Mer information

Rundtur till Oskar Schindlers fabriksmuseum i Krakow

Small-Group Tour to Schindler's Factory Museum in Krakow

Ingår:
 • Professionell guide
 • Inträdesavgift
 • Upphämtning och avlämning på hotell (om alternativet valts)
Ingår inte:
 • Mat och dryck
 • Dricks (valfritt)
 • Upphämtning och avlämning på hotell (om alternativet valts)
Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Upphämtning och avlämning på hotell (om alternativet valts)
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.