Rundtur från Málaga till Frigiliana och Nerja

 • Plats: Málaga, Spanien
 • Varaktighet: 9 timmar (ung.)
Från USD 40,28

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Ni beger er från Málaga och får njuta av den friska havsluften på den här fem timmar långa rundturen till de spanska städerna Frigiliana och Nerja. Luta dig tillbaka och blicka ut över Medelhavsområdet från bussen med luftkonditionering. Ni besöker Frigiliana där ni kan beundra stadens vitkalkade hus, se det moriska fortet och handla lokal keramik och vin. I närliggande Nerja strosar ni genom de gamla gränderna och promenerar över sanddynorna. Om du vill uppgradera rundturen kan du besöka de förhistoriska Nerjagrottorna. Guiden berättar mer om historien bakom sevärdheterna under tiden.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Heltäckande rundtur med buss
 • Alla skatter, bränsleavgifter och serviceavgifter ingår
 • Kunnig, vänlig och proffsig guide
 • Perfekt introduktion för förstagångsbesökare
Lämna Málaga bakom dig och njut av det vackra Medelhavsområdet när ni reser med buss längs kustvägarna. Efter ungefär en timmes resa kommer ni fram till Frigiliana.

Strosa runt i byns charmiga gränder och beundra de enhetligt målade husen. Här får du också se det medeltida fortet, en fästning för de sista morerna – den muslimska befolkningen på den iberiska halvön. Du har lite egen tid då du kan äta lunch eller shoppa souvenirer, lokal keramik eller dessertvin, som området är känt för.

Strax utanför byn kan du ta en promenad längs klipporna, där ett stort moriskt slott en gång legat. Tack vare de svepande panoramavyerna över Medelhavet och de dimmiga blå bergen i fjärran är det här en perfekt plats för att ta foton.

Sedan kör ni några minuter söderut till kuststaden Nerja. Tillsammans med den lokala guiden utforskar ni de slingrande gatorna i den gamla delen av staden, där det finns mysiga vitkalkade hus och prunkande balkonger. Här har du ännu lite mer tid att utforska staden på egen hand, eller så kan du uppgradera rundturen och bege dig in i de fascinerande Nerjagrottorna; skatterna som gömmer sig därinne gör det väl värt den extra kostnaden.

De här berömda grottorna är miljontals år gamla och här finns några av Spaniens äldsta grottmålningar. Utforska grottornas hålrum och gångar, som med åren blivit kända som en scen för balettuppvisningar.

Efter besöket i Nerja reser ni tillbaka längs kusten till Málaga och avslutar rundturen vid startpunkten.

Nya foton för rundturen


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
Centrala Málaga
Avgångstid:
09.40

Tiderna kan komma att ändras på grund av lokala trafikförhållanden.

Varaktighet:
9 timmar (ung.)
Information om returresa:
Återvänder till avgångsplatsen

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

Endast rundtur
Kod: ENG915

Rundtur exklusive inträde till Nerjagrottorna.

Engelska
Från
USD 40,28
Prisinformation
Rundtur plus grottorna
Kod: ENG915CA

Rundtur med inträde till Nerjagrottorna.

Engelska
Från
USD 48,57
Prisinformation

Mer information

Rundtur från Málaga till Frigiliana och Nerja

Nerja and Frigiliana Day Trip from Malaga City

Ingår:
 • Lokal guide
 • Transport i buss med luftkonditionering
 • Inträde till Nerjagrottorna (om du har valt det alternativet)
Ingår inte:
 • Dricks (valfritt)
 • Mat och dryck
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
Mer information:
 • Bekräftelse får du vid bokningstillfället när du bokar minst en dag före avresa. Bekräftelsen kommer då så snart som möjligt, i mån av tillgänglighet
 • Inte lämpligt för rullstolsburna
 • Kan genomföras av en flerspråkig guide
 • Den här rundturen har flera upphämtningsplatser
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.

Recensioner från resenärer

Recenserad av: Susanne E , juni 2015

Precis lagom dagstur med start från Malaga vid 10-tiden tyvärr var bussen 30 minuter försenad och vi var åter vid 17-tiden. Tiden som vi spenderade i Nerja räckte till både en promenad och lite shopping. Vid gruvorna hann vi både med sightseeing och lunch med utsikt över havet. I Frigiliana hann jag ta mig igenom byn åt båda håll innan det var dags för hemfärd.