Exklusivt för Viator: tidigt inträde till slottet Chapultepec och till Nationalmuseet för antropologi i Mexico City

 • Plats: Mexico City, Mexiko
 • Varaktighet: 5 timmar 30 minuter (ung.)
Från USD 42,00

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Hinn före alla andra besökare på denna tidiga morgontur till Chapultepec-slottet och upplev en av Mexico Citys mest besökta platser på ett relativt lugnt sätt. Fortsätt besöket i Chapultepec-parken på nationalmuseet för antropologi med en erfaren guide. Få perspektiv på historia och kultur medan du beskådar vagnar, väggmålningar över stora slag, svärd som svingats under revolutionen samt den kända aztekiska Solstenen. Den här exklusiva Viator-erbjudandet går inte att boka någon annanstans.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Alla inträdesavgifter ingår
 • Kunnig, vänlig och proffsig guide
 • Kostnadsfritt inträde till lokala toppattraktioner ingår
Starta rundturen vid Chapultepec-parken, världens största stadspark och ta sedan tåget upp till toppen av kullen och till slottet Chapultepec (Castillo de Chapultepec). Med det här exklusiva Viator-erbjudandet blir du en av dagens första besökare som får utforska 1700-talsslottets 12 salar, njuta av rummen och utställningarna utan att knuffa dig genom folkmassorna.

Under den 2 timmar långa turen får du vandra genom soliga salar, upp och ned för marmortrappor och in i rum med neoklassicistisk stil. Från början var Chapultepec en tillflyktsort för aztekiska regenter innan det delvis förstördes och byggdes om som hem till kejsaren Maximilian I. Därefter har det varit bostad för Mexikos presidenter innan en stor del av slottet omvandlades till historiskt nationalmuseum. Museet berättar landets historia, från den förcolumbiska eran, via den spanska kolonialismen, fram till den mexikanska revolutionen och dess självständighet.

Beundra Benito Juárez och Maximilian I:s vagnar, och ta del av bakgrundshistorierna till skulpturerna och bysterna som föreställer historiska figurer. Se svärdet som frihetskämpen José María Morelos svingade och beskåda väggmålningar av slag som målats av berömda konstnärer som José Clemente Orozco, John O'Gorman och David Alfaro Siqueiros.

Lunch kan köpas efter slottsbesöket på ett lokalt ställe som säljer smörgåsar, sallader och traditionella rätter som chapatas och chilaquiles, samt även kaffe och te.

När du är mätt kan du bege dig till en annan del av Chapultepec-parken, det världsledande antropologiska nationalmuseet (Museo Nacional de Antropología). Det är stadens mest besökta museum och sträcker sig över nästan 8 hektar. Museet öppnade 1964 och rymmer världens största samling av traditionell mexikansk konst.

Under 2,5 timmar tar din guide med dig på en lärorik resa genom utställningarna och visar bara de mest imponerande objekten. Du får till exempel se den aztekiska Solstenen och de snidade Olmeca-huvudena som upptäcktes inne i djungeln i Tabasco och Veracruz. Läs mer om olika kulturella regioner och ursprungsbefolkningar som skapat denna mångfaldiga huvudstad.

Den 6 timmar långa turen avslutas på eftermiddagen så att du kan njuta av resten av dagen i din egen takt.

Nya foton för rundturen


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
Monument för hjältebarnen i Chapultepec
Avgångstid:
08.50
Varaktighet:
5 timmar 30 minuter (ung.)

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

DEFAULT
Kod: DEFAULT

Engelska

Mer information

Exklusivt för Viator: tidigt inträde till slottet Chapultepec och till Nationalmuseet för antropologi i Mexico City

Viator Exclusive: Early Access to Chapultepec Castle plus Anthropology Museum in Mexico City

Ingår:
 • Inträdesavgifter
 • Professionell guide
Ingår inte:
 • Dricks (valfritt)
 • Mat och dryck 
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Vuxenpriser gäller för alla resenärer
 • Turen innefattar sammanlagt 3 kilometers promenad
 • Obs: Drycker är inte tillåtna inne på slottet och museet
 • Obs: fri entré till Chapultepec-slottet på söndagar
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.