Exklusivt för Viator: Vandringstur med övernattning på vulkanen Iztaccíhuatl

 • Kod för rundtur: 5885IZTAEX
 • Plats: Mexico City, Mexiko
 • Varaktighet: 2 dagar (ung.)

Den här produkten är tyvärr inte tillgänglig för tillfället

 • Information
Vandra och tälta på den vilande vulkanen Iztaccíhuatl med en professionell guide. Detta exklusiva friluftsäventyr från Viator hittar du inte någon annanstans! Det är en fantastisk möjlighet för hängivna vandrare att få klättra uppför en bit av Mexikos tredje högsta berg som bara ligger två timmar från Mexico City. Under hela resan delar en erfaren guide med sig av sin kunskap om områdets natur- och kulturhistoria. Transport, tältutrustning och enkla måltider under vandringen ingår. Den här rundturen i liten grupp är begränsad till åtta personer, vilket ger en mer personlig upplevelse med guiden.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • All nödvändig utrustning ingår
 • Slipp undan stadens jäkt och stress under en dag
 • Exklusivt för Viator
 • Rundtur på flera dagar
 • Liten grupprundtur
Detta vandringsäventyr tar dig uppför en vilande vulkan, bara 2 timmar med bil från Mexico City. En kunnig guide leder en liten grupp friluftspersoner upp för en utmanande, medelsvår led till en lägerplats nära toppen på vulkanen Iztaccíhuatl. Att övernatta på vulkanen är en unik upplevelse som endast är tillgänglig med den här exklusiva turen.

Denna resa rekommenderas för personer med tidigare erfarenhet av vandring och tältning som är redo för en utmanande stigning, en natt i tält och enkla campingmåltider. Förvänta dig 4–5 timmars vandring längs en led som kräver att du är i god form. Se till att ta med bra vandringskängor, en varm jacka och flera lager vinterkläder – det är kallt där uppe. Du behöver inte avancerad klätterutrustning. Vi rekommenderar att man är i Mexico City minst en hel dag innan turen börjar för att acklimatisera sig och göra sig redo för att börja tidigt på morgonen.

Under vandringen bjuder vi på energisnacks, och på resan till och från vulkanen stannar vi för två andra måltider på egen bekostnad. All övernattningsutrustning, som tält och sovsäckar, tillhandahålls.

Schemauppgifter

Avgångsplats:
Centrala mötesplatser i Mexico City i Polanco, Zona Rosa och i centrum. Du kan bege dig till den plats som passar bäst för dig
Avgångstid:
Kl. 7.00
Varaktighet:
2 dagar (ung.)
Information om returresa:
Återvänder till avgångsplatsen

Mer information

Exklusivt för Viator: Vandringstur med övernattning på vulkanen Iztaccíhuatl

Viator Exclusive: Iztaccihuatl Volcano Overnight Camping Tour

Ingår:

 • Transport i buss med luftkonditionering
 • Frukost och middag
 • All campingutrustning inklusive tält och sovsäckar
Ingår inte:
 • Mat och dryck, om inget annat anges.
 • Dricks (valfritt)
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
 • Obs: personer med särskilda kostbehov rekommenderas att ta med sig egen mat
Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Rundtur i liten grupp, max 8 personer
 • Åldersgränsen är 16 år
 • Rekommenderas inte för personer med dålig rygg
 • Rekommenderas inte för deltagare med hjärtproblem eller andra allvarliga medicinska tillstånd
 • Endast lämplig för erfarna vandrare
 • Vi rekommenderar att du kommer till Mexico City en dag innan rundturens start
 • Vi rekommenderar att du tar med vinterkläder, jacka och vandringskängor
 • Du kan ta med dig egen mat och snacks
 • På grund av väderförhållanden kan turen komma att ställas in efter att du fått bekräftelse. I sådana fall kan du välja ett annat alternativ eller få alla pengarna tillbaka.
Resplan:
Dag 1: Mexico City - Iztaccíhuatl (M)
Starta ditt vulkanäventyr med tidig upphämtning från centrala mötesplatser i Mexico City. Koppla av i den bekväma minibussen medan den lilla gruppen med guide lär känna varandra under 2-timmarsresan österut till staden Tlalmanalco.

I Tlalmanalco kan du köpa en stadig frukost på en lokal restaurang. Välj från en meny med tamales, quesadillas, birria (kryddig köttgryta) och andra maträtter som ger dig energi till vandringen på Iztaccíhuatl-vulkanen. Snacks och energibars tillhandahålls under vandringen, men om du skulle vilja köpa med dig lunch kan du göra det här.

Efter en mättande måltid fortsätter färden genom Mexicodalen och Cortés-passet, uppkallad efter den spanska erövraren Hernan Cortés som passerade här år 1519 på väg till Tenochtitlán. Passet ligger mellan vulkanen Popocatépetl och ditt slutmål Iztaccíhuatl.

Iztaccíhuatl har fått smeknamnet "den sovande kvinnan" på grund av sina vilande snöklädda toppar. Det är den tredje högsta vulkanen i Mexiko och når molnen med sina 5 230 meter. Din vandring börjar på 3 700 meters höjd där du följer guiden längs en mellansvår led uppför berget.

Beundra det vackra landskapet, den omgivande dalen och den aktiva vulkanen Popocatépetl i söder. Popocatépetl kallas även 'det rykande berget’ och tillhör en av de aztekiska legender som din guide kommer att berätta. Du får också ta del av intressanta fakta om områdets geologi, flora och fauna.

Efter cirka fem timmars vandring, inklusive mat- och vilopauser, är du framme vid nattens lägerplats. När du har gjort i ordning tältet och sovsäcken kan du under en välsmakande middag njuta av utsikten när solen går ner över de snötäckta bergstopparna och närliggande glaciärerna.

Övernattning: tältning på Iztaccíhuatl-vulkanen


Dag 2: Iztaccíhuatl – Mexico City (F)
Vakna tidigt för att inte missa soluppgången från din plats högt upp på vulkanen. Ladda med frukost och påbörja sedan nedstigningen. Väl nere vid minibussen igen åker alla tillbaka till Mexico City, med en rast för lunch längs vägen. Vandringsturen avslutas med avlämning vid en central mötesplats i Mexico City sent på eftermiddagen när ni kommer tillbaka till staden.
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

Om du avbokar minst 7 dag(ar) före den planerade avgången behöver du inte betala någon avbokningsavgift.
Om du avbokar mellan 3 och 6 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 50 procent.
Om du avbokar inom 2 dag(ar) före den planerade avgången gäller en avbokningsavgift på 100 procent.