Exklusivt för Viator: Arkeologguidad tur med tidigt inträde till ruinerna i Cobá från Playa del Carmen

 • Plats: Cancún, Mexiko
 • Varaktighet: 10 timmar (ung.)
Från USD 56,00

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Hinn före folkmassorna och utforska Cobá i lugn och ro på denna tidiga förmiddagstur med en arkeolog som guide. Denna tur är exklusiv för Viator och kan inte bokas någon annanstans! Promenera genom den anrika mayastadens ruiner. Detta var en av Mexikos största bosättningar under den klassiska perioden, och din arkeologguide ger dig fördjupad kunskap om den fascinerande platsen. Skaffa skrytpoäng genom att bestiga Yucatán-halvöns högsta pyramid, och svalka dig efteråt med en simtur i en vacker underjordisk grotta. Lunch och skjuts till och från hotell i Playa del Carmen ingår.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Alla inträdesavgifter ingår
 • Lunchbuffé ingår
 • Kostnadsfri upphämtning och avlämning på hotellet ingår
 • Rundtur med fullständig presentation
Den för Viator exklusiva rundturen börjar med tidig upphämtning vid hotellet i Playa del Carmen och tar sedan en vacker väg i 90 minuter till Cobá. Följ din guide, en certifierad arkeolog, och få en fördjupad rundtur i denna mayastad som anses vara en av världens största förcolumbiska bosättningar från den klassiska perioden. Du kommer dit i precis lagom tid för att undvika folkmassorna och kunna njuta av lugnet!

När du går genom ruinerna i Cobá, som betyder "plats med oroligt vatten” på mayaspråk, delar din kunniga guide med sig av sin kunskap. Du kommer att lära dig om arkeologiska studier som genomförts på området som sträcker sig över cirka 70 km² och om mayafolket som levde där.

Du får också lära dig om stadens utveckling kring de fem kringliggande sjöarna, som var de vattenkällor som stadens 50 000 invånare levde på. Få en inblick i det vägnätverk du stöter på under rundturen, samt i platsens stora stenmonument, så kallade steler, och hieroglyfiska texter.

Klättra upp till toppen på Yucatán-halvöns högsta mayapyramid, Nohoch Mul, och njut av en fantastisk utsikt över djungeln där du står, 42 meter över regnskogens golv.

Med den här exklusiva Viator-turen kan du besöka Cobá tidigt på morgonen och upptäcka platsen i lugn och ro. Du behöver inte heller oroa dig för trängsel, och efter mayastaden kommer du att få se ännu en vacker plats. Fortsätt till en cenote, en underjordisk – men naturligt upplyst – vattenfylld grotta, och njut av en timmes paus.

Avsluta utflykten med en väl tilltagen buffé på en närliggande restaurang som serverar lokala rätter, pastarätter, sallader och efterrätter. Rundturen avslutas med transport tillbaka till Playa del Carmen.

Nya foton för rundturen


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
Avgår från de flesta hotell i Playa del Carmen och Tulum
Avgångstid:
Mellan kl. 05.00 och 07.45 beroende på var hotellet ligger
Varaktighet:
10 timmar (ung.)
Information om returresa:
Återvänder till avgångsplatsen

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

DEFAULT
Kod: DEFAULT

Engelska

Mer information

Exklusivt för Viator: Arkeologguidad tur med tidigt inträde till ruinerna i Cobá från Playa del Carmen

Viator Exclusive: Early Access to Coba Ruins from Playa del Carmen

Ingår:
 • Inträdesavgifter
 • Lunchbuffé
 • Arkeolog som guide
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
Ingår inte:
 • Dricks (valfritt)
Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Vuxenpriser gäller för alla resenärer
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.