Inne i vulkanen: Vandring och rundtur i liten grupp till Thrihnukagigur från Reykjavik

 • Plats: Reykjavik, Island
 • Varaktighet: 5 timmar (ung.)
Från USD 399,86

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Är du äventyrslysten? Bege dig djupt ner i en vilande vulkan på den här spännande 5 timmars långa expeditionen från Reykjavik. Efter en vandring genom lavafälten över Blue Mountains kommer du fram till kanten av vulkanen Thrihnukagigur. Ta på dig en hjälm och sele, och åk ner till den enorma underjordiska kammaren med den öppna hissen. Kolla in stenväggarna, stendomen och lär dig om hur Thrihnukagigurs senaste utbrott inträffade för 4 000 år sedan, varpå kratern fylldes med brinnande lava, innan du tar dig upp igen. Det får vara högst 15 personer i varje liten grupp. På det viset blir upplevelsen personligare.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Kostnadsfri upphämtning och avlämning på hotellet ingår
 • Kunnig, vänlig och proffsig guide
 • Bekräftelse direkt
 • Flera möjliga tider under dagen
 • Blir sannolikt slutsåld
Äventyret börjar med upphämtning från ditt centrala hotell i Reykjavik och sedan färdas du sydväst till natursköna Blue Mountains (Bláfjöll).
Under resans gång får du höra en fascinerande introduktion till vulkanen Thrihnukagigur – platsen för din underjordiska upplevelse. Du kommer att få lära dig att den här vilande vulkanens senaste utbrott inträffade för 4 000 år sedan och varför explosionen skapande en öppen och tillgänglig magmakammare inuti vulkanen.

Efter ungefär 30 minuter är du framme vid Thrihnukagigur och efter en kort genomgång påbörjar du en timslång promenad mot kratern. Vandringen sker inte i uppförsbacke, men vägen är backig och ojämn, vilket innebär att den endast lämpar sig för vandrare med måttlig eller mycket god kondition. Vandringsskor rekommenderas.
Följ guiden i stadig takt längs den 3 km långa stigen och upptäck de omgivande lavafälten som präglas av vulkaniska koner och gassprickor.

När du kommer fram till kratern får du en till säkerhetsgenomgång och hjälm och sele att ta på. Sedan kliver du ombord den öppna vajerhissen, med en grupp om tre eller fyra personer, som sedan sänker dig ner i kratern.

Under den cirka 120 meter hisnande nedfärden i vulkanens strupe passerar du tusenåriga stenväggar djupt ner i jordens innandöme. Längst ner stiger du ut ur hissen för att utforska magmakammaren med guiden. Förundras över den häpnadsväckande naturliga arenan och upptäck stendomen med dess lapptäcke av färger som har skapats genom skållning och förkolning.

Lär dig otroliga fakta om vulkanens senaste vulkanutbrott medan du tittar omkring i förundran och föreställ dig kammaren så som den en gång var, det vill säga fylld med en glödande massa av brinnande het lava.

Efter ca 30 minuter inne i vulkanen tar du dig upp till ytan igen och promenerar därefter tillbaka till bilen. Slappna av på färden tillbaka till Reykjavik och avsluta med en avlämning vid hotellet.

Nya foton för rundturen


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:

Hotell i centrala Reykjavik eller i Reykjaviks kryssningshamn.

Reykjavík har utfärdat ett förbud mot turistfordon i stadens centrum. Upphämtning från hotell i stadens centrum är inte möjligt direkt framför hotellet.

Alla passagerare ska i stället komma till närmaste bussupphämtningsplats. Du kan få hjälp på hotellet med att hitta närmaste upphämtningsplats

Avgångstid:
Upphämtning vid hotellet börjar ungefär 30 minuter före avgångstid.
Varaktighet:
5 timmar (ung.)
Information om returresa:
Återvänder till avgångsplatsen

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

Rundtur kl. 10
Kod: 1000

Rundturen avgår kl. 10

Engelska
Från
USD 399,86
Prisinformation
Rundtur kl. 12
Kod: 1200

Rundturen avgår kl. 12

Engelska
Från
USD 399,86
Prisinformation
Rundtur kl. 14
Kod: 1400

Rundturen avgår kl. 14

Engelska
Från
USD 399,86
Prisinformation
Rundtur kl. 8
Kod: 0800

Rundturen avgår kl. 8

Engelska
Från
USD 399,86
Prisinformation

Mer information

Inne i vulkanen: Vandring och rundtur i liten grupp till Thrihnukagigur från Reykjavik

Inside the Volcano Tour from Reykjavik

Ingår:
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
 • Professionell guide
 • Hjälm, sele och all nödvändig säkerhetsutrustning
Ingår inte:
 • Mat och dryck
 • Dricks (valfritt)
Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Genomförs endast vid gynnsamma väderförhållanden. Om rundturen ställs in på grund av dåligt väder kan du välja ett annat datum eller få alla pengarna tillbaka.
 • Klä dig varmt: varma handskar, en skön fleecetröja och robusta vandringsskor rekommenderas. Gymnastikskor och jeans är inte lämpligt
 • Åldersgräns 12 år
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.