Liten grupp: specialinträde till antika romerska palats och rundtur på Colosseum

 • Plats: Rom, Italien
 • Varaktighet: 3 timmar 30 minuter (ung.)
Från USD 85,63

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara

Lämna folkmassorna bakom dig på Forum Romanum och utforska Case Romane, en romersk villa från 200-talet som består av ett 20-tal häpnadsväckande rum som är kantade med praktfulla fresker. Med en komplett rundtur till Colosseum, Forum Romanum och Palatinen är det här ett unikt och spännande sätt att se en av världens största historiska sevärdheter.

Rundturens språk

Guide Engelska

Under Forum Romanums stenar finns det en dold byggnad med lägenheter och villor som härstammar från andra århundradet e.Kr. som kallas Case Romane del Celio. Den här extraordinära samlingen av bostäder var okänd fram till utgrävningen och har nu blivit ett av forumets mest exklusiva museer. Idag är det en fascinerande tidskapsel där vi tar oss tillbaka till det dagliga livet för antikens romare.

Rundturen börjar med att du tar dig ner till Case Romane där du får förundras över de extraordinära fresker som pryder väggarna och se lämningarna efter det romerska livet som utspelats i dessa rum. Med en kunnig guide som hjälper dig att tolka allt du ser och en liten grupp på högst 15 medresenärer, känns det som om du har åkt 2 000 år tillbaka i tiden till ett av världens största imperier.

Rundturen fortsätter med ett stopp vid Colosseum, där du får använda dina snabbinträdesbiljetter och gå direkt in och njuta av en rundtur på den första och andra våningen. Din kunniga guide hjälper dig att väcka byggnaden till liv genom att berätta den spännande historien om de gudalika kejsarna som byggde den här antika och enormt stora byggnaden där det hölls skådespel som roade tusentals blodtörstiga åskådare. Från organiserade djurdueller till offentliga avrättningar och slavar/atleter som blev stjärnor genom att döda eller bli dödade. Guidens berättelser gör det här till en av de mest spännande attraktionerna i centrala Rom.

Efter Colosseum går du tillbaka till Forum Romanum för en rundtur där. Du får se tempel och myndighetsbyggnader, promenera på samma gator som användes redan innan Kristus födelse, och även titta in i en gammal kloak som fortfarande är i bruk.

Slutligen får du bege dig upp på Palatinen och se lämningarna av några av de mest praktfulla villorna i antikens Rom och njuta av den fantastiska utsikten över hela Forum Romanum. Om du vill ha en oöverträffad rundtur till de mest legendariska platserna i Rom med en specialupplevelse som ger djupare insikter om historien och kulturen i den västerländska civilisationens vagga, är detta en upplevelse du inte får missa.


Nya foton för rundturen


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
Centrala Rom, nära Colosseum
Avgångstid:
09.15
Var på plats 15 minuter före avgångstiden
Varaktighet:
3 timmar 30 minuter (ung.)
Information om returresa:
Avslutas på Palatinen

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

Avgång kl. 9.15
Kod: 9AM

Avgång kl. 9.15

Engelska
Från
USD 85,63
Prisinformation
2:30pm Departure
Kod: TG3

2:30pm Departure

Engelska
Från
USD 85,63
Prisinformation

Mer information

Liten grupp: specialinträde till antika romerska palats och rundtur på Colosseum

Colosseum and Houses of Antiquity

Ingår:
 • Specialinträde till Case Romane del Celio
 • Snabbinträdesbiljetter och bokningsavgifter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinen
 • Små grupper på 15 personer eller färre
 • Headset
 • Handplockad guide
Ingår inte:
 • Dricks (valfritt)
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Tyvärr kan vi inte kan ta emot gäster med nedsatt rörlighet, rullstolar eller barnvagnar på den här rundturen.
 • OBS! Det finns en ny regel i Colosseum, Forum Romanum och Palatinen, att endast små ryggsäckar och handväskor av normal storlek är tillåtna. Gäster med större väskor kommer att nekas inträde (det finns inga lagringsutrymmen), och alla gäster måste numera gå igenom en säkerhetskontroll innan tillträdet till Colosseum.
 • Colosseum har bytt tillträdespolicy för att säkerställa att endast 3 000 personer tillåts inom amfiteatern vid en given tidpunkt, vilket innebär mycket mindre trängsel under perioder med stor efterfrågan. Även om dina biljetter förbokas med snabbinträde kan det innebära en viss fördröjning vid ingången om kapaciteten har uppnåtts. Vi förväntar oss att förekomsten av detta ska vara begränsad, men ber om tålamod om du reser på en dag med stor efterfrågan och påverkas av denna oundvikliga omständighet. I vilket fall bör det innebära en mycket trevligare upplevelse för alla (och längre allmänna ingångsköer!)
 • Colosseum är tillfälligt stängt ibland. Colosseums administration vet oftast om detta och informerar oss dagen före eller på dagen för en stängning. Ange detaljerade kontaktuppgifter om vi behöver nå dig för att omboka din rundtur.
 • Obs! Rundturen genomförs endast på engelska.
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.