Heldagstur: Vatikanmuseerna, Peterskyrkan och de viktigaste kyrkorna i Rom

 • Plats: Rom, Italien
 • Varaktighet: 9 timmar (ung.)
Från USD 120,12

Visa prisguide

Lågprisgaranti

 • Spara
Glöm inte att lägga till den här guidade rundturen i din resplan medan du är i Rom. Inte nog med att du får slippa kökaoset vid Vatikanmuseerna med en särskild snabbinträdesbiljett, utan du får även se några av Roms mest berömda kyrkor. Den här guidade turen låter dig beundra Sixtinska kapellet, Rafaels rum, Peterskyrkan, San Paolo fuori le Mura, Santa Maria Maggiore, och Lateranbasilikan.

Rundturens språk

Guide Engelska
Första anhalten är Vatikanmuseerna som finns med på UNESCO:s världsarvslista och som utgör en av kristendomens heligaste platser genom åren. Gå förbi köerna vid huvudentrén och gå direkt in med din snabbinträdesbiljett. Tillsammans med din guide får du utforska otroliga konstgallerier, inklusive Rafaels rum, såväl som Sixtinska kapellet och Peterskyrkan – den första patriarkalkyrkan som besöks på rundturen.

När din tid i Vatikanen är slut får du njuta av en lång lunchpaus (2,5 timmar) och kanske lite egen sightseeing. Sedan möter du din guide igen och reser in till centrala Rom med buss. Eftermiddagens uppdrag är att pricka av de övriga patriarkalbasilikorna i Rom.

Bege dig till San Paolo fuori le Mura, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, där mosaik från 400-talet väntar. Nästa är påvens traditionella säte i basilikan San Giovanni in Laterano. Besök närliggande Scala Santa, den vita marmortrappan som tros ha bestigits av Kristus själv, och fortsätt sedan till basilikan Santa Maria Maggiore. Hör hur kyrkan är tillägnad jungfru Maria och lär dig om de kristna legender som omger den fridfulla helgedomen.

Efter att ha beundrat kyrkans fresker, dess mosaik och, naturligtvis, Berninis grav tar du farväl av din guide. Rundturen avslutas nära Termini i Rom.

Nya foton för rundturen


Schemauppgifter

Välj en månad för att se en kalender med information om tillgängliga platser och avgångar.

Avgångsdatum:
Avgångsplats:
Vatikanstaten
Avgångstid:
Kl. 08.30
Varaktighet:
9 timmar (ung.)
Information om returresa:
Nära Termini i Rom

Prisinformation

Klicka på länken nedan om du vill kontrollera priser och tillgänglighet för önskat resedatum. Våra priser uppdateras fortlöpande, så att du alltid får tillgång till lägsta möjliga pris.

DEFAULT
Kod: DEFAULT

Engelska

Mer information

Heldagstur: Vatikanmuseerna, Peterskyrkan och de viktigaste kyrkorna i Rom

Jubille of Mercy

Ingår:
 • Engelsktalande guide med expertkunskap
 • Små grupper på 25 personer eller färre
 • Inträdes- och bokningsavgifter till Vatikanmuseerna
 • Ingen väntetid till Vatikanmuseerna
 • Snabbinträde till Peterskyrkan
 • Inträde till de fyra kyrkorna och till Heliga trappan
 • Alla transporter i en luftkonditionerad buss
 • Headset så att du alltid kan höra din guide
Ingår inte:
 • Dricks
 • Upphämtning och avlämning på hotellet
 • Transfer mellan rundturerna
 • Mat och dryck
Mer information:
 • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
 • Extra säkerhetsåtgärder kan förekomma på vissa platser p.g.a. skärpt global säkerhet. Det gör att det kan uppstå förseningar vid obligatoriska säkerhetskontroller för att komma in på de platserna. Extra säkerhetsåtgärder kan också medföra att storleken på väskor som får tas med in begränsas. För att undvika störningar eller att du inte släpps in bör du undvika att ta med stora handväskor, väskor eller ryggsäckar på rundturen. Vatikanmuseerna tillåter endast mycket små väskor och förbjuder uttryckligen stora väskor, stativ, paraplyer och ryggsäckar. Sådana föremål måste checkas in i den kostnadsfria bagageförvaringen, vilket innebär att du kanske måste lämna turen tidigt för att hämta ut dem vid ingången
 • Det är besökarens eget ansvar att befinna sig vid mötesplatsen 15 minuter innan turen börjar. Gäster som kommer sent kan inte tas om hand och missade turer eller biljetter kan inte återbetalas
 • Gäster måste anmäla sig till den lokala leverantörens representant både på morgonen och på eftermiddagen.
 • Du kommer att gå en hel del inklusive i trappor på den här rundturen, så bekväma skor rekommenderas.
 • Den lokala leverantören kan inte ta emot gäster med rullstolar eller något funktionshinder som behöver särskilt stöd
 • Det går inte att ta med barn- eller sittvagnar på den här rundturen
 • Inträde till Vatikanens museer och kyrkor kräver strikt klädsel. Knän och axlar på både kvinnor och män MÅSTE vara täckta. Den lokala leverantören kan inte hållas ansvarig för nekat inträde på grund av olämplig klädsel
 • Fotografering utan blixt är tillåten under hela rundturen, utom i Sixtinska kapellet där det är förbjudet att prata och fotografera
 • Vatikanmuseerna är bland de mest besökta platserna i världen. Museerna hade över 6 miljoner besökare under 2014 och antalet växer från år till år. Det ger en helt ny innebörd till ordet ”trängsel”. Vägen vi tar på den här rundturen är utformad för att minimera trängsel så mycket som möjligt, men var medveten om att museerna alltid har många besökare
 • Alla fyra kyrkorna kan stängas i sista minuten för religiösa ceremonier under det påvliga jubileumsåret. Dessutom går det inte att gå in genom de heliga dörrarna eftersom mycket folk förväntas vara där
Resplan:
Platser som besöks på insidan
Vatikanmuseerna
Sixtinska kapellet
Cortile della Pigna
Gobelänggalleriet och kandelabergalleriet
Kartgalleriet
Rafaels rum
Peterskyrkan
San Paolo utanför murarna (San Paolo fuori le Mura)
Heliga trappan (La Scala Santa)
Lateranen (San Giovanni in Laterano)
Santa Maria Maggiore

Platserna som besöks på utsidan
Petersplatsen
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.

Recensioner från resenärer

Recenserad av: Cecilia H , maj 2015

Vi fick en mycket bra och intressant dag i Vatikanen. Ett stort + till vår guide Emanuella som vi hade på förmiddagsturen. Kompetent, trevlig och personlig guide. Kan starkt rekommendera henne. Ett stort TACK till henne! Det enda som var lite synd var att de tagit in så mycket folk i Sixtinskakapellet så det var svårt att njuta av alla sevärdheter där. Det var svårt att följa vägbeskrivningen ni givit från tunnelbananstationen. Hade vi inte haft en egen karta hade det varit svårt att hitta platsen där vi skulle mötas. Tack för en mycket givande och intressant dag!

Recenserad av: Johnny E , oktober 2013

Fascinerande vacker konst! Historiens vingslag var närvarande. Mycket kunniga och säkra guider. Vi skulle dock uppskattat att de mera betonade det unika och epokgörande i konsten i stället för att uppehålla sig så mycket vid maktspel och politik.