Venedig och arvet från orienten: rundtur till fots och kaffeprovning

 • Kod för rundtur: 7152VENICEORIENTAL
 • Plats: Venedig, Italien
 • Varaktighet: 2 timmar (ung.)

Den här produkten är tyvärr inte tillgänglig för tillfället

 • Information
Kryddor och siden. Kaffe och salt. De italienska köpmännen som handlade med Fjärran Östern förändrade Venedigs villkor, en fascinerande historia som du lär dig mer om på den här 2 timmar långa rundturen till fots i liten grupp. Med guidens hjälp får du veta mer om spåren av handelsnavet mellan öst och väst medan du passerar distriktet Canareggio, marknaden vid Rialtobron och Marco Polos hus. Avsluta med en av den flytande stadens mest älskade importer – kaffe. Det får vara högst 15 personer. På det viset blir upplevelsen personligare.

Rundturens språk

Guide Engelska

Höjdpunkter

 • Leds av lokal guide
 • Utforska gatorna på en rundtur i staden
Träffa din guide i närheten av Campo San Bartolomeo i centrala Venedig för att starta en två timmar lång rundtur till fots om Venedigs berömda handelskultur som har anor från Medeltiden, då köpmännen genomförde långa resor till Fjärran Östern i jakten på exotiska varor. Det välstånd som skapades av handeln med länderna österut ändrade Venedigs villkor och förvandlade staden från en lantlig ö till en framgångsrik Medelhavsstad med ett vidsträckt sjöimperium.
Under rundturen får du lyssna på historier om de medeltida venetianska köpmännen och de exotiska produkter de handlade med, bland annat kryddor och siden. Titta runt i Campo San Bartolomeo medan du får veta mer om Venedigs ursprungliga marknad – en handelsplats som påminde om Mellanösterns souker. Se stånden i den moderna versionen av marknaden vid Rialtobron, och promenera till Campiello del Milion där den kända upptäcktsresanden Marco Polos hus en gång stod.
I området Canareggio passerar du kyrkan Santa Maria dell'Abbazia della Misericordia och kyrkan Madonna dell'Orto, en av Venedigs finaste gotiska kyrkor. Du får lära dig att området tros ha varit en plats för islamiska köpmän under medeltiden och att även konstnären Tintoretto bodde här.
Se var Tintoretto hade sin verkstad och ta foton av väggreliefen av en kamel på Palazzo del Cammello, ett annat tecken på österländskt inflytande i staden. Du får se moriska statyer och utforska det gamla judiska gettot medan guiden berättar hur handlare från hela världen en gång samlades här för att göra affärer.
Avsluta med ett besök på ett av Venedigs traditionella kafferosterier. Njut av aromatiska hemrostade blandningar och hör hur köpmännen första gången förde kaffet till staden på 1600-talet. Rundturen avslutas här, så att du på egen hand kan utforska mer eller återvända till hotellet.

Schemauppgifter

Avgångsplats:
Campo San Bartolomeo, centrala Venedig
Avgångstid:
kl. 14.30
Varaktighet:
2 timmar (ung.)
Information om returresa:
Avslutas vid Ponte delle Guglie

Mer information

Venedig och arvet från orienten: rundtur till fots och kaffeprovning

Venice Rialto Bridge and Gran Canal

Ingår:
 • Lokal guide
 • Kaffeprovning
Ingår inte:
 • Mat och dryck, om inget annat anges.
 • Dricks (valfritt)
Mer information:
 • Du får bekräftelse på bokningen inom 48 timmar, i mån av tillgänglighet
 • Vuxenpriser gäller för alla resenärer
 • Kan genomföras av en flerspråkig guide
 • Minst 2 personer per bokning krävs
 • Ett visst antal deltagare krävs. Det kan hända att rundturen ställs in efter bekräftelsen om det inte finns ett tillräckligt högt passagerarantal. Om det sker erbjuds du en alternativ rundtur eller så får du pengarna tillbaka
Kuponginformation
För den här aktiviteten kan du visa upp en papperskupong eller en elektronisk kupong. Vad är det här?
Information om lokal arrangör:
Fullständig information om arrangören, inklusive lokalt telefonnummer på resmålet, anges på kupongen med bokningsbekräftelsen. Våra produktchefer väljer bara de mest erfarna och pålitliga arrangörerna på varje resmål, så att du slipper gissa dig till vilka du bör välja.

Avbokningspolicy

För att du ska få en fullständig återbetalning måste du avboka minst 24 timmar innan startdatumet för upplevelsen.